• Business

    Υπόθεση Παπαευαγγέλου: Τι ψάχνει ο Εισαγγελέας – Colpo grosso με πολλά… πλοκάμια οι business στην Κίνα – Αποκαλυπτικές φωτό

    Δεύτερος από αριστερά κ. Πέτρος Καψάς (Ceo της Destiny και γαμπρός του κ. Παπαευαγγέλου) και ο κ. Βασίλης Μηλιώνης σε παλαιές καλές στιγμές (τρίτος από αριστερά). H φωτό είναι από το Πρώτο Θέμα


    Γκρουπ Κινέζων έφερνε στην Αθήνα η Destiny Investment Group και τους ξεναγούσε στα ακίνητα που είχε στο χαρτοφυλάκιο της. Οι Κινέζοι έβλεπαν διαμερίσματα, μονοκατοικίες, ακόμα και πολυκατοικίες ολόκληρες και αγόραζαν με… τρέλα! Το σημαντικό ήταν ότι μπορούσαν να αγοράσουν με πιστωτική κάρτα. Μάλιστα το όφελος ήταν πολλαπλό. Και σπίτι στην Αθήνα και «χρυσή» βίζα είχαν για τους ίδιους και όλο τους το σόι, άσε που «ξέπλυναν» και το κομπόδεμα που είχαν αδήλωτο στο «στρώμα».

    Ετσι είχαν θεό την καλή εταιρεία η Destiny Investment  Group, τον πρόεδρο της κ. Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, αλλά και τον κ. Πέτρο Καψά, τον διευθύνοντα σύμβουλο που έκανε και τις ξεναγήσεις των Κινέζων στην πρωτεύουσα.

    Και για να μην παρεξηγηθούμε σημειώνουμε τα εξής: στην διεύθυνση http://www.sinotf.com/GB/News/Enterprise/2018-08-01/1MMDAwMDMyMDY1Mw.html υπάρχουν φωτογραφίες του κ. Καψά από τις ξεναγήσεις των Κινέζων επενδυτών στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο. Διότι, τις τελευταίες ώρες το site  της Destiny είναι εκτός λειτουργίας… Το κινέζικο όμως λειτουργεί και μαρτυράει….

    Δεύτερος από αριστερά ο κ. Πέτρος Καψάς διευθύνων σύμβουλος της Destiny Investment
    Ο κ. Πέτρος Καψάς κάνεις τις ξεναγήσεις των Κινέζων

    Πάντως, όταν ήταν στον αέρα το site της Destiny, δηλαδή μέχρι και την Κυριακή, ο κ. Ευ. Παπαευαγγέλου ήταν πρόεδρος, η κόρη του Κατερίνα αντιπρόεδρος και ο κ. Καψάς διευθύνων σύμβουλος.

    Τώρα οι ιστοσελίδες έπεσαν και τα POS επιστράφηκαν στην Εθνική.

    Και τα κλιμάκια των επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι έτοιμα να κάνουν …απόβαση στην Εθνική Τράπεζα για να βρουν άκρη στην υπόθεση με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους.

    Θα πιάσουν δουλειά μέσα στην εβδομάδα, και θα ελέγξουν τα πάντα. Κυρίως όμως θα μπουν στα πληροφοριακά συστήματα για να εντοπίσουν τη διαδρομή του χρήματος.

    Αυτός ο έλεγχος ενδεχομένως να βάλει την σφραγίδα στις απομακρύνσεις κάποιων υψηλόβαθμων στελεχών –πληροφορίες κάνουν λόγο για την κ. Νέλλη Τζάκου, γενική διευθύντρια λιανικής της ΕΤΕ, και τον κ. Γιώργο Χατζηανδρέου, επικεφαλής των καρτών-, και να εντοπίσει καθυστερήσεις στον εντοπισμό των «περίεργων» συναλλαγών.

    Διότι η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε εσωτερικό έλεγχο όταν έλαβε σήμα από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

    Το «κουβάρι» θα το ξετυλίξει η Οικονομική Εισαγγελία, μετά από την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να ελεγχθεί ο κ. Παπαευαγγέλου αν έχει τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως είναι η παραβίαση των capital controls που ισχύουν στην Κίνα, και αν έγινε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Πηγές της αγοράς έχουν την αίσθηση ότι το κόλπο είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι φαίνεται. Και ενδεχομένως τα 40 εκατ. ευρώ συναλλαγών με μηχανάκια της ΕΤΕ να είναι σταγόνα στον ωκεανό της «μπίζνας».

    Ο Εισαγγελέας θα καλέσει τους εμπλεκόμενους και το κουβάρι θα ξετυλιχθεί. Διότι δεν είναι μόνο ο κ. Παπαευαγγέλου.  Σε αυτές τις δουλειές, τις αγοραπωλησίες ακινήτων, συμμετέχουν και δικηγόροι και συμβολαιογράφοι και μηχανικοί και λογιστές….

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι μόνο η Destiny, αλλά ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες, ακόμα και εκτός Ελλάδος, στις οποίες συμμετέχει ο κ. Παπαευαγγέλου και ο κ. Καψάς.

    Ακόμα ο Εισαγγελέας θα ελέγξει αν υπήρξαν υπερτιμολογήσεις ακινήτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι  Κινέζοι αγοραστές να μεταφέρουν επιπλέον ρευστό «νόμιμα» από την Κίνα στην Ελλάδα.

    Δεύτερος από αριστερά κ. Πέτρος Καψάς (Ceo της Destiny και γαμπρός του κ. Παπαευαγγέλου) και ο κ. Βασίλης Μηλιώνης σε παλαιές καλές στιγμές (τρίτος από αριστερά). H φωτό είναι από το Πρωτο Θεμα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Τράπεζα: Τι απαντά για το σκάνδαλο Παπαευαγγέλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Destiny’s Revenge: Πώς ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ξεκίνησε να βρει το… πεπρωμένο του στην Κίνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόλυτη επιβεβαίωση του mononews: Η Jumbo ανακοίνωσε την παραίτηση του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου



    ΣΧΟΛΙΑ