• Business

    Τα κέρδη των εταιριών στέλνουν υψηλότερα τις ευρωαγορές

    • NewsRoom
    αεροστατο


    Ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τη στήριξη του ράλι στις μετοχές του κλάδου των βασικών υλικών, καθώς και των κερδών σε εταιρείες όπως η Wire Card και η Bouygues. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται 0,6%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,17%, ο CAC 40 στο Παρίσι βρίσκεται στο +0,15%, ενώ οριακές απώλειες σημειώνει ο γερμανικός DAX, στο -0,01%.

    Οι traders συνεχίζουν να παρακολουθεί στενά τις οικονομικές πολιτικές του Trump για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές για τα επιτόκια. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να αυξήσει της δαπάνες των υποδομών και να μειώσει τους φόρους για την τόνωση της οικονομίας. Η αυξημένη δημοσιονομική τόνωση θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην πολιτική των επιτοκίων της Fed.

    Ο δείκτης των βασικών υλικών σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ευρώπη, ανακάμπτοντας σχεδόν 2% μετά από το sell-off στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ οι μετοχές του κλάδου του πετρελαίου επεκτείνουν του ράλι τους, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1% καθώς η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται εκ νέου, λόγω της ενίσχυσης των προσδοκιών για συμφωνία μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ.

    Τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ευρώπη σημειώνει η γερμανική Wirecard με άνοδο 3,3% μετά την δημοσίευση του guidance για το 2017, ενώ η γαλλική Bouyguesενισχύεται επίσης 3,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι διατηρεί αμετάβλητες τις προοπτικές της λόγω της αύξησης του λειτουργικού της κέρδους στο γ’ τρίμηνο, που είναι μεγαλύτερη από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

    Η πτώση της τάξης του 5,2% της μετοχής της Bayer, ωστόσο, βαραίνει τον δείκτη DAX της Γερμανίας, καθώς η φαρμακευτική εταιρείας ανακοίνωσε placement 4 δισ. ευρώ, σε μετατρέψιμα ομόλογα.

    Η μετοχή της Anglo American ενισχύονται 0,8% με τα την αναβάθμιση της τιμής στόχου στην οποία προχώρησαν τόσο η Goldman Sachs όσο και η Deutsche Bank.



    ΣΧΟΛΙΑ