• Business

    Citadel: Ρεκόρ κερδών 16 δισ. δολ. για το hedge fund του Ken Griffin

    • Bloomberg

    Ken Griffin


    Το hedge fund Citadel του Ken Griffin απέφερε κέρδη ρεκόρ 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πελάτες του πέρυσι, ξεπερνώντας σε απόδοση τις υπόλοιπες εταιρίες της βιομηχανίας και καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

    Οι 20 κορυφαίες εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου απέφεραν συνολικά κέρδη 22,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από τις αμοιβές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της LCH Investments.

    Τα κέρδη της Citadel αποτελούν την μεγαλύτερη ετήσια απόδοση που έχει σημειώσει ποτέ ένας διαχειριστής hedge funds, ξεπερνώντας τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισε ο John Paulson το 2007, όταν “στοιχημάτισε” έναντι των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου.

    Σημειώνεται ότι τα hedge funds έχασαν συνολικά 208 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, καθώς πολλοί μάνατζερ βρέθηκαν στη λάθος πλευρά κατά τη διάρκεια των αναταράξεων των διεθνών αγορών. Η LCH υπολόγισε απόδοση 3,4% για τους 20 κορυφαίους διαχειριστές — ενώ τα υπόλοιπα funds που μελέτησε υπέστησαν ζημίες 8,2%.

    «Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώθηκαν για άλλη μια φορά από τα μεγάλα hedge funds όπως τα Citadel, DE Shaw και Millennium», δήλωσε ο πρόεδρος της LCH, Rick Sopher.

    «Τα ισχυρά κέρδη που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη κυριαρχία τους σε στρατηγικές που δεν εξαρτώνται από την αύξηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων και το σημαντικό τους μέγεθος».

    Η ετήσια κατάταξη της LCH Investments -που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2010- αποτελεί ένα μόνο τρόπο καταγραφής των αποδόσεων των hedge funds, που υπολογίζει τα συνολικά τους κέρδη από την ίδρυση τους. Τα μεγαλύτερα και παλαιότερα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου τείνουν να καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις στην κατάταξη, γεγονός που μπορεί να αποκλείει νεότερα ή μικρότερα hedge funds που είχαν καλύτερη απόδοση σε ποσοστιαία βάση.

    Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν επίσης την αυξανόμενη επιρροή των εταιρειών hedge fund πολλαπλών στρατηγικών. Τα αυξανόμενα περιουσιακά τους στοιχεία και οι υψηλότερες αμοιβές τους βοηθούν να κερδίσουν μια δαπανηρή μάχη προσλαμβάνοντας κορυφαίους traders.

    Η LCH υπολόγισε ότι ο κλάδος έχει αποφέρει κέρδη άνω των 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πελάτες από την αρχή. Οι 20 κορυφαίοι διαχειριστές, οι οποίοι επέβλεπαν σχεδόν το 19% των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου, παρήγαγαν 692 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά τα κέρδη, ή το 49% του συνόλου.

     

     

     

    Διαβάστε ακόμη:

    Έκρηξη στις πωλήσεις ομολόγων παγκοσμίως – Εκκίνηση έτους με σχεδόν 600 δισ. δολάρια

    Evergrande: Πώς ο πρόεδρος της εταιρείας έχασε το 93% του πλούτου του – Από τα 42 δισ. δολ. στα 3 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ