• Business

    Τα 9 -σύντομα- νέα της ημέρας από ολόκληρο τον κόσμο!

    • NewsRoom


    Καλημέρα! Αυτά είναι τα 9 -σύντομα- νέα της ημέρας από τον κόσμο:

    Οι Ελβετοί απορρίπτουν την ελεύθερη κινητικότητα. Οι Ιταλοί είναι έξω φρενών με τους Ελβετούς, αφού το νότιο καντόνι του Τιτσίνο ψήφισε μέτρο που θα αναγκάζει τους εργοδότες να δίνουν προτεραιότητα στους κατοίκους της περιοχής αφήνοντας όσους ζουν στην Ιταλία και πηγαινοέρχονται σε δεύτερη μοίρα.

    Ο Draghi είναι αισιόδοξος για την πορεία της Ευρώπης. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε πως παρά τη μειωμένη εξωτερική ζήτηση, η οικονομία της Ευρωζώνης τα πηγαίνει -παραδόξως- καλά συγκριτικά με την αβεβαιότητα που επικρατεί παγκοσμίως (συμπεριλαμβανομένης της επιθυμίας της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ).

    draghi-gangster

    Η Γαλλία κυνηγάει τους φοροφυγάδες. Οι φορολογικές αρχές της Γαλλίας ζήτησαν από την Ελβετία να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με 45.000 ενεργούς τραπεζικούς λογαριασμούς, στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενες φορολογικές απάτες.

    Οξύνονται τα πνεύματα στη Νότια Θάλασσα. Ύστερα από ανακοίνωση του Τόκυο για πιθανή κοινή περιπολία με τις ΗΠΑ στην υπό αμφισβήτηση Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το Πεκίνο έστειλε για πρώτη φορά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από ένα στενό κοντά στην Ιαπωνία.

    Η Silicon Valley αποκτά μία νέα εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η Canvas Ventures ίδρυσε ταμείο 300 εκατ. δολαρίων που προορίζεται για επενδύσεις σε νεοσύστατες επιχειρήσεις σχετικά με το FinTech, την υγειονομική περίθαλψη, την τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες αιχμής.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βελτιώσει τη σχέση της με τη Ρωσία. Τον επόμενο μήνα, οι ηγέτες της ΕΕ θα διερευνήσουν δυνατότητες εξομάλυνσης της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί με τη Ρωσία, ως απάντηση στο έντονο κλίμα που δημιουργήθηκε μεταξύ ορισμένων μελών, για τις οικονομικές κυρώσεις στις οποίες υποβλήθηκε η Μόσχα σχετικά με τον ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας.

    0013729e42ea0e5a819119

    Η Bank of America κόβει θέσεις εργασίας στην Ασία. Διάφορες πηγές αναφέρουν στο Reuters, πως η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να μειώσει κατά 20+ τις θέσεις εργασίας επενδυτικής τραπεζικής στην Ασία -συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων κορυφαίων dealmakers- σε μία προσπάθεια μείωσης των εξόδων και εξυγείανσης των δυτικών τραπεζών.

    Η Disney μπορεί να υποβάλει προσφορά για το Twitter. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Walt Disney συνεργάζεται με έναν οικονομικό σύμβουλο προκειμένου να υποβάλει προσφορά για το Twitter. Το Twitter φαίνεται πως ήδη έχει ξεκινήσει συζητήσεις με μεγάλες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής της Google εταιρίας Alphabet και πρόκειται να λάβει πολύ σύντομα μία επίσημη προσφορά.

    n_79183_1

    Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στο δυναμικό της Nestle. Η ελβετική εταιρία ανακοίνωσε πως ο Luis Cantarell, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Nestle στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική παραιτείται ύστερα από 40 χρόνια προσφοράς στην επιχείρηση. Farewell, Cantarell!

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/business-marketing-klidi-ton-social-media-gia-na-afxisete-ta-kerdi-sas-ke-ti-prepi-na-apofigete/76595



    ΣΧΟΛΙΑ