• Business

    Στο σφυρί για 635.000 ευρώ το σπίτι της Ευαγγελίας Εμπειρίκου στο Ψυχικό

    πλειστηριασμοί


    Η Ευαγγελία Ζέκου Εμπειρίκου είναι η σύζυγος του Μαρή Εμπειρίκου και τώρα βρίσκεται και αυτή αντιμέτωπη με την απειλή του πλειστηριασμού, καθώς στις 22 Απριλίου θα κτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για ένα οροφοδιαμέρισμα ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται στην οδό Χρυσανθέμων στο Ψυχικό. Επισπεύδουσα είναι  η Alpha Bank.

    Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης η οφειλή της κας Ζέκου- Εμπειρίκου ανέρχεται στο ποσό των 1,026 εκατ ευρώ (πλέον τόκων και  εξόδων εκτέλεσης)

    Συγκεκριμένα σε πλειστηριασμό βγαίνει μία κατοικία εμβαδού 181τμ που βρίσκεται στο Ψυχικό και επί της συμβολής των οδών Χρυσανθέμων και Κοντολέοντος. Πρόκειται για διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου το οποίο αποτελείται από χολ, σαλόνι, τραπεζαρία, τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, κουζίνα,  δωμάτιο υπηρεσίας (και λουτρό).

    Η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό του διαμερίσματος έχει οριστεί στις 579.000 ευρώ.

    Ακόμα σε πλειστηριασμό βγάνει το 1/3 του 2ου υπογείου –συνολικού εμβαδού 137τμ- πρόκειται  για γκαράζ με τιμή εκκίνησης τις 17.000 ευρώ, το 1/3 του 1ου υπογείου συνολικού εμβαδού 198τμ, που περιλαμβάνει χώρους αποθήκης, πισίνας και αποδυτήρια, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 30.000 ευρώ και το 1/3 δώματος –αποθήκη, εμβαδού 31τμ με τιμή εκκίνησης τις 9.000 ευρώ.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, ανεξάρτητου  πιστοποιημένου εκτιμητή, το οροφοδιαμέρισμα βρίσκεται σε  τριώροφη πολυκατοικία με δύο υπόγεια, πυλωτή και δώμα, η οποία έχει ανεγερθεί (αριθμός αδείας οικοδομής 538/1974) σε γωνιακό οικόπεδο.

    Τα συγκεκριμένα ακίνητα περιήλθαν στην κα Ευαγγελία Ζέκου-  Εμπειρίκου, τον Απρίλιο του 1974.

    Στο διαμέρισμα έχει εγγράψει προσημείωση η Alpha Bank  για 1,2 εκατ ευρώ (από τον Ιούλιο 2008), και για 30.000 ευρώ προσημείωση στα υπόγεια και το δώμα, ενώ  για το 1ο υπόγειο υπάρχει και προσημείωση για 40.320 ευρώ από τη Eurobank.

    Όμως δεν είναι μόνο το διαμέρισμα στο Ψυχικό της οικογένειας του Μαρή Εμπειρίκου  που βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Alpha Bank.

    Στις αρχές Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 5/3 έχει προγραμματισθεί η επανάληψη του πλειστηριασμού για το 50% των μετοχών της εταιρίας που κατέχει τους Πεταλιούς. Πρόκειται για 10 νησάκια στον Ευβοϊκό, που έχουν χαρακτηρισθεί «ελληνικές Μαλδίβες» και τα οποία εδώ και δεκαετίες αποτελούν πόλο έλξης για πλούσιους και διάσημους.

    Οι μετοχές του κ. Μάρη Εμπειρίκου επρόκειτο να βγουν στο σφυρί στις 20 του περασμένου Νοεμβρίου –με τιμή πρώτης προσφοράς 2,7 εκατ. ευρώ-, όμως ο πλειστηριασμός τότε ματαιώθηκε και θα επαναληφθεί στις 5 Μαρτίου. Με τη διαφορά ότι πλέον η τιμή εκκίνησης είναι σχεδόν δεκαπλάσια  στα 25,745 εκατ ευρώ.

    Αρχικά η αξία των μετοχών του κ. Μαρή Εμπειρίκου είχε εκτιμηθεί στα 4,05εκατ ευρώ. Πριν λοιπόν από τον πλειστηριασμό του Νοεμβρίου 2019 κατέθεσε αίτημα ανακοπής στο  Mονομελές Πρωτοδικείο Aθηνών, επικαλούμενος ότι η αξία των μετοχών είναι πολύ υψηλότερη και ότι φτάνει στα 38,6 εκατ ευρώ (και στα 77,2 εκατ ευρώ για το 100% των μετοχών).

    Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του και τώρα η τιμή εκκίνησης για τους Πεταλιούς εκτινάχθηκε στα 25,75 εκατ ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ