• Business

    Στην κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – EGIS Projects η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πρωτοπόρος στην αιολική ενέργεια το α΄εξάμηνο - Το Top-5

    Γιώργος Περιστέρης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή


    Η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – EGIS Projects, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει καλύτερη προσφορά από αυτή της VINCI Highways S.A.S – VINCI Concesiones S.A.S – Μυτιληναιος – Άβαξ και άρα είναι θέμα χρόνου να οριστεί ως ανάδοχος.

    Όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να ζητήσει μία βελτιωμένη προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και τριών καθέτων οδικών αξόνων της για χρονική περίοδο 35 ετών.

    Από την παραπάνω επίσημη ανακοίνωση και με βάση τη διαδικασία γίνεται αντιληπτό ότι η διαφορά μεταξύ των δύο προσφορών ήταν μεγαλύτερη από 15%. Γι’ αυτό και ζητήθηκε βελτιωμένη προσφορά από την κοινοπραξία που έχει δώσει την υψηλότερη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτή είναι η κοινοπραξία των ΓΕΚ Τέρνα – EGIS Projects.

    Το ποσό που προσφέρεται δεν έχει γίνει γνωστό σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ. Βάσει εκτιμήσεων της κατασκευαστικής αγοράς το κατασκευαστικό αντικείμενο ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

    Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων.

    Διαβάστε επίσης:

    Εγνατία Οδός: Βελτιωμένη προσφορά ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

    ΤΑΙΠΕΔ: Άνοιξαν οι δεσμευτικές προσφορές για την Εγνατία Οδό

    Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα έργα σύνδεσης του ΟΛΘ με ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό



    ΣΧΟΛΙΑ