• Business

    Στη μάχη των έργων πληροφορικής η Wind – Οι διαγωνισμοί που συμμετέχει

    Νάσος Ζαρκαλής Wind

    Νάσος Ζαρκαλής


    Τα πρώτα της βήματα στο χώρο των έργων πληροφορικής κάνει η Wind με τη δραστηριοποίηση μιας έμπειρης ομάδας στελεχών η οποία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που προκηρύσσονται αυτή την περίοδο.

    Επικεφαλής για τα έργα Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στη Wind είναι ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης με το τμήμα του να υπάγεται στο ευρύτερο Business Segment της εταιρείας στο οποίο ηγείται ο Hermann Riedl.

    Μέχρι σήμερα η Wind έχει δηλώσει παρών σε έργα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα όπως:

    • Στο wifi4gr (ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ).
    • Στο έργο Απλοποίηση – Ψηφιοποίηση  διαδικασιών του δημοσίου (Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών – ΕΠΑΔ, προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ) σε συνεργασία με την Priority.
    • Στο Πληροφοριακό Σύστημα Αδειοδότησης Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΠΣΑΠΕ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με προϋπολογισμό 700 χιλ. ευρώ.
    • Στο έργο των υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης για τις ανάγκες των δικαστηρίων και των σωφρονιστικών καταστημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με την Space.

    Επίσης έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς δήμων και περιφερειών για έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων, έξυπνης στάθμευσης και γενικότερα συστήματα έξυπνων πόλεων.

    Η διεύρυνση της δραστηριότητας με τον τομέα της πληροφορικής έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό στόχο για τη Wind με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προετοιμάζεται μεθοδικά ώστε να δημιουργήσει το απαραίτητο οικοσύστημα (συνεργάτες, κατασκευαστές, συμβούλους) για τη διεκδίκηση σημαντικών έργων που πρόκειται να προκηρυχθούν σε τομείς του Digital και Cloud Transformation, της ασφάλειας πληροφοριών, του Internet of Things, της υγείας, του τουρισμού και της ενέργειας.



    ΣΧΟΛΙΑ