• Business

    Σταύρος Καφούνης (ΕΣΑ): Ικανοποίηση για την μείωση ενοικίων, διερευνούμε τρόπους για ασφαλές άνοιγμα του λιανεμπορίου

    • NewsRoom
    Καφούνης

    Σταύρος Καφούνης, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών


    Την ικανοποίησή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη μείωση των ενοικίων κατά 80% τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου για τα καταστήματα που θα μείνουν κλειστά την περίοδο των εορτών, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος τους Συλλόγου Σταύρος Καφούνης.

    Παράλληλα, επισημαίνει πως ο Σύλλογος έχει θέσει στο δημόσιο διάλογο και άλλες τεκμηριωμένες προτάσεις για την ενίσχυση της αγοράς ενώ διερευνά την επιστημονική τεκμηρίωση των προτάσεων του ώστε να επιτύχει την άμεση επαναλειτουργία του λιανεμπορίου,  χωρίς να διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία.

    Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Ε.Σ.Α, Σταύρου Καφούνη:

    Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 80% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, για τα καταστήματα που θα παραμείνουν μετά τις 16 Δεκεμβρίου κλειστά με κρατική εντολή, με παράλληλη επιδότηση των ιδιοκτητών καθώς και τη διατήρηση του επιτυχημένου χρηματοδοτικού εργαλείου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από την αρχή της κρίσης είχε έντονα επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι το θέμα της μείωσης των ενοικίων και πρόσφατα θέσαμε στο δημόσιο διάλογο τεκμηριωμένες προτάσεις, που εκτός από τη συνέχιση και την ενίσχυση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής με παράλληλη μετατροπή μεγάλου τμήματος αυτής σε μη επιστρεπτέο ποσό, αναφέρονται εκτός των άλλων και στη διευθέτηση-ρύθμιση όλων των συσσωρευμένων χρεών που έχουν μεταφερθεί για την άνοιξη του 2021, με κούρεμα μεγάλου μέρους αυτών καθώς και στην αναστολή των δόσεων των δανείων, για όσο η αγορά δεν λειτουργεί.

    Όλα τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα πρέπει να ανακοινωθούν έγκαιρα, όχι μόνο για ενίσχυση της ψυχολογίας της αγοράς, αλλά και για πρακτικά θέματα προγραμματισμού των επιχειρήσεων.

    Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν υποκαθιστά την πλήρη λειτουργία της αγοράς, γι’ αυτό και διερευνούμε την επιστημονική τεκμηρίωση των προτάσεων μας ώστε να επιτύχουμε την άμεση επαναλειτουργία χωρίς να διακινδυνεύσουμε τη δημόσια υγεία.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Μείωση ενοικίου κατά 80% τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές

    Εστίαση & λιανεμπόριο για ενοίκια: «Εισακούστηκαν τα αιτήματά μας» – Αναμένουν τις λεπτομέρειες για τη μείωση του 80%

    Σταϊκούρας: Μειωμένο ενοίκιο και σε καταστήματα click away- παράδοσης κατ΄οίκον



    ΣΧΟΛΙΑ