• Business

    BioNTech: Πρόβλεψη για μειωμένα έσοδα κατά €1 δισ. το 2023

    • NewsRoom
    BioNTech: Τα εμβόλια θα χρειαστούν ανανέωση λόγω μεταλλάξεων

    Ο Ουγούρ Σαχίν, ιδρυτής BioNTech


    Η BioNTech αναθεώρησε προς  τα κάτω τον στόχο εσόδων της για το 2023 κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για το εμβόλιο COVID-19 που κατασκευάστηκε με την Pfizer, ωστόσο ανέφερε ότι ο αντίκτυπος από τις απομειώσεις στον εταίρο της στις ΗΠΑ, ήταν μικρότερος από ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

    Σε σημερινή της αναφορά η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας μείωσε τις προοπτικές της για τα έσοδα από το εμβόλιο COVID-19 ολόκληρου του έτους σε περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ από 5 δισεκατομμύρια που αναμενόταν προηγουμένως και τα 17,2 δισεκατομμύρια που αναφέρθηκαν πέρυσι.

    Η BioNTech, η οποία βασίζεται σε πληρωμές μεριδίων κερδών που σχετίζονται με τα εμβόλια από τον εταίρο της στις ΗΠΑ για μεγάλο μέρος των εσόδων της, τόνισε ότι οι αποσβέσεις που αναφέρθηκαν από την Pfizer στα μέσα Οκτωβρίου θα μειώσουν τα έσοδά της για το τρίτο τρίμηνο κατά 508 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με περίπου 900 εκατομμύρια αρχικά.

    «Οι χρεώσεις που προήλθαν από τη ζημία της BioNTech έχουν ήδη αποτυπωθεί σε μεγάλο βαθμό στα οικονομικά μας αποτελέσματα του 2022 και σε μικρότερο βαθμό συνέχισαν να φαίνονται και κατά τη διάρκεια του 2023», δήλωσε ο Jens Holstein, επικεφαλής οικονομικών.

    Εστίαση στον καρκίνο

    Πέρα ​​από την επιχείρηση που οργανώθηκε για τον κορωνοϊό, η εταιρεία έχει ανανεώσει την εστίασή της σε έναν αναπτυσσόμενο αγωγό ανάπτυξης στην ογκολογία, ο οποίος περιλαμβάνει τη χρήση της τεχνολογίας mRNA που πρωτοπορεί στο εμβόλιο, καθώς και αντικαρκινικών φαρμάκων ακριβείας από μια κατηγορία που είναι γνωστή ως συζεύξεις και θεραπείες αντισώματος-φαρμάκων και βασίζεται σε τροποποιημένα κύτταρα του ανοσοποιητικού.

    Οι προοπτικές μειωμένων εσόδων ώθησαν την εταιρεία με έδρα το Μάιντς να μειώσει τον προϋπολογισμό της για το 2023 για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) για δεύτερη φορά, προβλέποντας εύρος από 1,8 έως 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από 2 έως 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε οριστεί τον Αύγουστο.

    Αυτό θα εξακολουθούσε να σηματοδοτεί μια επέκταση από τον προϋπολογισμό του 2022 κατά 1,54 δισεκατομμύρια.

    Μόνο κατά το γ’ τρίμηνο, ο αριθμός των συνεχιζόμενων κλινικών δοκιμών στο δεύτερο και τρίτο στάδιο των δοκιμών αυξήθηκε κατά τρεις, δηλαδή σε 11, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Τα έσοδα του γ’ τριμήνου ήταν 895 εκατομμύρια ευρώ και μειωμένα από 3,46 δισεκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Σημειώνεται ότι Pfizer και BioNTech δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι το πειραματικό τους εμβόλιο για την πρόληψη τόσο της γρίπης όσο και του COVID-19 δημιούργησε ισχυρή ανοσολογική απόκριση έναντι των στελεχών των ιών σε μια δοκιμή πρώιμου έως μεσαίου σταδίου και ότι σχεδίαζαν μια δοκιμή σε τελευταίο στάδιο τους επόμενους μήνες.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Παγκόσμια «έκρηξη» στη ζήτηση για ιαπωνικό ουίσκι – Ανταγωνίζεται το σκωτσέζικο

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Έρχονται ελλείψεις στα τρόφιμα

    Chevron: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με Κύπρο για το κοίτασμα «Αφροδίτη»



    ΣΧΟΛΙΑ