• Business

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Εξαγοράζει τις εταιρείες Έδεσμα και Αμβροσία

    Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος:

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Με το βλέμμα στραμμένο στη δημιουργία ενός μεγάλου Ομίλου τροφίμων, ο επιχειρηματίας, Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε δύο νέες εξαγορές και συγκεκριμένα των εταιρειών «Έδεσμα» και «Αμβροσία».

    Όπως άλλωστε ο ίδιος είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα στο mononews,  βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις για νέες επιχειρηματικές κινήσεις στον χώρο των τροφίμων.

    Την περασμένη εβδομάδα εξάλλου, γνωστοποιήθηκε η καταρχήν συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί Α.Ε. από κοινού με την EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

    Ενώ προηγουμένως,  το περασμένο καλοκαίρι, στην πρώτη του επιχειρηματική κίνηση μετά τη συμφωνία Chipita – Mondelez ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε μπει στο μετοχικό σχήμα της ΜΕΒΓΑΛ μαζί με την οικογένεια Χατζάκου, μετά την αποεπένδυση του CVC. 

    Οι νέες συμφωνίες

    Ο κ. Θεοδωρόπουλος έγινε γνωστό σήμερα πως ήλθε σε συμφωνία με τους μετόχους των δύο εταιρειών. Της εταιρείας «Έδεσμα» που είναι μια ιστορική επιχείρηση και αποτελεί την πρώτη εταιρεία που παρασκεύασε αλλαντικά στην Ελλάδα και μια από τις παλαιότερες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων. Όπως άλλωστε έγραφε το mononews στην αγορά προεξοφλούσαν, ότι θα υπάρξουν κι άλλες κινήσεις από την πλευρά του κ. Θεοδωρόπουλου, εστιασμένες κατά κύριο λόγο στον τομέα των τροφίμων και των αλλαντικών.

    Παράλληλα προχώρησε και στην εξαγορά της «Αμβροσία» η οποία κατέχει πολύ σημαντική θέση στην αγορά, παράγοντας έτοιμα φαγητά και σαλάτες ενώ αποτελεί επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας «Έδεσμα».

    Οι δύο εταιρείες πραγματοποιούν πωλήσεις ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για τη μεταβίβαση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022.

    Ποιες είναι οι ΕΔΕΣΜΑ και Αμβροσία

    Η Έδεσμα ΑΕΒΕ, ιδρύθηκε το 1900 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ιστορική εταιρεία στον κλάδο της αλλαντοποιίας και μια από τις παλιότερες εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων. Η παραγωγή των προϊόντων της πραγματοποιείται σήμερα σε δυο υπερσύγχρονα εργοστάσια στη Βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η διανομή τους πραγματοποιείται μέσα από το δίκτυο πωλήσεων που περιλαμβάνει επτά υποκαταστήματα της εταιρείας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και οργανωμένο δίκτυο αντιπροσώπων στις κατά τόπους περιοχές.

    Η Αμβροσία ιδρύθηκε το 1991, ως επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας παραγωγής αλλαντικών ΕΔΕΣΜΑ, στον κλάδο παραγωγής έτοιμων σαλατών και φαγητών. Το 1994 η Αμβροσία απέκτησε το δικό της υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην ΒΙ.ΠΕ.Θ και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της.

    Διαβάστε επίσης

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Σχεδιάζει και νέα deals στα τρόφιμα μετά την Ελληνικοί Χυμοί



    ΣΧΟΛΙΑ