• Business

  Southrock: Ανέδειξε τα τρία project της στην Μύκονο

  Γιάννης Δεληκανάκης, Managing Partner Southrock


  Η Southrock Asset Management, η ελληνική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, βρισκόταν στο περίπτερο που οργάνωσε η Enterprise Greece στη MIPIM 2024, μίας από τις κορυφαίες εκθέσεις real estate παγκοσμίως, με εταιρείες και φορείς που κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων.

  Η MIPIM 2024 διεξήχθη από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου 2024, στις Κάννες κι εκεί τα βλέμματα στράφηκαν στα τρία εμβληματικά τουριστικά projects που υλοποιεί η Southrock Asset Management στη Μύκονο.

  Στόχος της παρουσίας της Southrock στη MIPIM 2024, ήταν η ανάδειξη των μοναδικών τουριστικών projects που αναπτύσσει στο νησί της Μυκόνου και συγκεκριμένα στις περιοχές: Αγράρι, Φωκός, Άγιος Ιωάννης.

  Οι επενδύσεις αυτές παρουσίασαν αμείωτο ενδιαφέρον για τα βιώσιμα, καινοτόμα και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες που έχει η κάθε μία από αυτές:

  • Tο εξαιρετικά προνομιακό σημείο του project στο Αγράρι (Mystique Rock) που προσδίδει απόλυτη ιδιωτικότητα και αποτελεί την πλέον περιβαλλοντικά εναρμονισμένη επένδυση Real Estate διαχρονικά στο νησί, με παράλληλα τη χαμηλότερη δυνατή δόμηση, και μοναδικά αρχιτεκτονικά, ποιοτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

  • Το αυθεντικό πρόσωπο του project στον Φωκό (Eclectic Eden) που προβάλλει τη Μύκονο μιας άλλης εποχής, με σύγχρονες τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

  • Η απόσταση αναπνοής από την πιο δημοφιλή νησιωτική χώρα στον κόσμο, τη χώρα της Μυκόνου, που καθιστά το project St. John Reserve στον Άγιο Ιωάννη το πιο περιζήτητο σημείο του νησιού, έχοντας παράλληλα απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και στο νησί της Δήλου.

  Με τα έργα αυτά, τα οποία όλα θα λάβουν πράσινη πιστοποίηση, η Southrock εδραιώνει ένα νέο μοντέλο τουριστικών επενδύσεων με κύριους άξονες τη χαμηλή δόμηση, τον πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία, και την έμφαση στον ποιοτικό αρχιτεκτονικό και τεχνικό σχεδιασμό, με απότερο στόχο την μεγιστοποίηση των θέσεων εργασίας και εσόδων ανά κλίνη, αναβαθμίζοντας έτσι το τουριστικό προϊόν της χώρας.

  Σημειώνεται πως η επενδυτική στρατηγική της Southrock, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η καινοτομία, η προσαρμοστικότητα και η εφαρμογή αυστηρών ESG προδιαγραφών, εστιάζει κυρίως σε 4 επενδυτικούς πόλους:

  1. Επενδύσεις σε αγορά χαρτοφυλακίων ακινήτων από τράπεζες (REOs),

  2. Αγορά χαρτοφυλακίων δανείων με εξασφαλίσεις από ακίνητα,

  3. Επενδύσεις σε υφιστάμενα τουριστικά ακίνητα και σε νέες τουριστικές αναπτύξεις,

  4. Παροχή κεφαλαίων μέσω debt και equity για τη χρηματοδότηση projects, τα οποία δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από συμβατικές πηγές.

  Η Southrock, λειτουργώντας ουσιαστικά ως δίαυλος προσέλκυσης ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, επενδύει στην ελληνική αγορά περί τα 100 εκατ. ευρώ ιδίων κεφαλαίων ετησίως. Με τη χώρα μας να εξελίσσεται σε κορυφαίο προορισμό επενδύσεων, όραμα της εταιρείας είναι να καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό πόλο ξένων θεσμικών επενδυτών και να προωθήσει την οικονομική πρόοδο της χώρας.

  Διαβάστε επίσης:

  Σε ποιες καταστάσεις συνταγογραφείται η φαρμακευτική κάνναβη

  ΣΥΡΙΖΑ: Οι ύβρεις Μαρινάκη προσβάλλουν τα θύματα των Τεμπών και τους συγγενείς τους

  ΓΣΕΕ: Ζητά να μην κλείσει το εργοστάσιο υαλουργίας στο Αιγάλεω

     ΣΧΟΛΙΑ