• Business

    Sony: Απολύει 900 υπαλλήλους από το τμήμα του PlayStation

    • NewsRoom
    Kenichiro Yoshida. CEO SONY

    Kenichiro Yoshida. CEO SONY


    Την απόφαση να απολύσει περίπου 900 εργαζόμενους από το τμήμα του PlayStation ανακοίνωσε η Sony Interactive Entertainment, αριθμός που ισοδυναμεί με το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της στη συγκεκριμένη μονάδα.

    «Μετά από ενδελεχή εξέταση και πολλές συζητήσεις επί αρκετούς μήνες, κατέστη σαφές ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την επιχείρηση και να αναπτύσσουμε την εταιρεία», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μονάδας Τζιμ Ράιαν σε ένα email προς τους εργαζόμενους.

    Σύμφωνα με τον Ράιαν, από τις απολύσεις θα επηρεαστούν οι εργαζόμενοι σε όλες τις περιοχές. Το στούντιο του PlayStation στο Λονδίνο θα κλείσει στο σύνολό του, ενώ πολλά άλλα στούντιο θα επηρεαστούν.

    H Sony μείωσε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις του PlayStation 5 στις 14 Φεβρουαρίου, αφού προειδοποίησε για χαμηλότερη ζήτηση. Η Sony είπε τότε ότι αναμένει να πουλήσει 21 εκατομμύρια μονάδες PS5 το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο, μειωμένες από προηγούμενη πρόβλεψη κοντά στα 25 εκατομμύρια κονσόλες.

    Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Sony θα μπορούσε να προχωρήσει στην κυκλοφορία μιας ανανεωμένης έκδοσης του PlayStation 5 φέτος, επιδιώκοντας να ενισχύσει το ενδιαφέρον για την κονσόλα.

    Διαβάστε επίσης

    Sony: Το Playstation απογείωσε τα κέρδη και έσοδα τριμήνου

    Η Mercedes-Benz κατασκευάζει 50 Sony PlayStation 5 τετράτροχα

    Zee: Μετά τη Sony «αδειάζει» και την Disney – Τι συμβαίνει με την ινδική εταιρεία;



    ΣΧΟΛΙΑ