• Business

    Σωκράτης Κόκκαλης: Το αμερικανικό όνειρο θα κυνηγήσει η Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Τις τεράστιες ευκαιρίες που δημιουργούνται στην αμερικανική αγορά για την Intralot, μετά την απελευθέρωση της αγοράς του αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, υπογράμμισε ο Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη σημερινή ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εισηγμένης.  Και αυτό γιατί με την απόφαση αυτή το Ανώτατο Δικαστήριο αφήνει στις Πολιτείες το ελεύθερο να αποφασίσουν αν θα νομιμοποιήσουν ή όχι τον αθλητικό στοιχηματισμό.

    Επιπλέον, η διοίκηση του Ομίλου επανέλαβε, για μία ακόμη φορά, τη δέσμευσή της να συνεχίσει να υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις, με στόχο να αποκτήσει ισχυρότερη παρουσία σε ανεπτυγμένες αγορές τυχερών παιχνιδιών.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Αντώνης Κεραστάρης, σημείωσε ότι το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Intralot, τονίζοντας ότι στόχος για το 2018 θα είναι να επιταχυνθεί ο γεωγραφικός επαναπροσδιορισμός του Ομίλου, ενώ θα αναζητηθούν νέα συμβόλαια και ευκαιρίες.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Intralot στην αμερικανική αγορά είναι πραγματικά τεράστιες. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Intralot έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, καθώς οι λοταρίες με τις οποίες συνεργάζεται θα είναι μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν άδειες αθλητικού στοιχήματος.

    Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία την ανάληψη του συμβολαίου για τη λοταρία του Ιλινόις, ενώ αναφέρθηκε και στο συμβόλαιο που διαθέτει η Intralot στην Τουρκία, λέγοντας ότι εκτιμάται πως μετά τις εκλογές στην Τουρκία θα υπάρχουν εξελίξεις για την εκεί παρουσία της.

    «Επιλογή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε»

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε, μετά από ερώτηση μετόχου, και στη μερισματική πολιτική της εταιρείας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να μη διανέμει μέρισμα.

    «Και εγώ θα ήθελα μέρισμα, αλλά επιλέξαμε η εταιρεία να προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις για να διατηρηθεί στην κορυφή της αγοράς που δραστηριοποιείται», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Ο γεωγραφικός επαναπροσδιορισμός είναι πολύ σημαντικός. Όταν εμφανιστήκαμε στην αγορά υπήρχαν ήδη μεγάλοι παίκτες. Αναγκαστήκαμε να δαπανήσουμε πολύ μεγάλα ποσά για να τους εκτοπίσουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε ως όμιλος».

    «Είναι επιλογή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε», τόνισε από την πλευρά του και ο κ. Κεραστάρης.

    «Οι διοικήσεις πρέπει να προστατεύουν την εταιρεία»

    Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Κεραστάρη σχετικά με την πρόσφατη αστήρικτη φημολογία που προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά και στις μετοχές της Intralot. “Οι διοικήσεις πρέπει προστατεύουν την εταιρεία σε εξόφθαλμες κινήσεις”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Αλλάζει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

    Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία κινήσεων, όπως σημειώθηκε. Στο πλαίσιο αυτό, οι μέτοχοι ενέκριναν το νέο πρόγραμμα να έχει ισχύ έως τις 15 Μαΐου 2020 και εύρος τιμών από 0,30 ευρώ (κατώτατη) έως 12 ευρώ (ανώτερη) τιμή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί δεν είναι γρίφος ο Παύλος Μυλωνάς για την Εθνική και το νέο παρασκήνιο για Intralot στις ΗΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης δίνει μαθήματα επιχειρηματικότητας και πόσα δάνεια έχει η ΕΤΕ στην Folli



    ΣΧΟΛΙΑ