Menu
-2.06%
Τζίρος: 516.86 εκατ.

Ολόκληρη η νέα επιστολή 8 σημείων του Νίκου Καρβέλα στην Άννα Βίσση – Τι λέει για το 1,5 εκατ., το ΟΑΚΑ και το ζεύγος Κούστα

Skroutz: Τι φέρνει η συμμαχία με τη CVC -Τα σχέδια για την επόμενη μέρα

Στο νέο σχήμα όπως διαμορφώνεται, συμμετέχουν εκτός από τη CVC Capital Partners, η ιδρυτική ομάδα του skroutz.gr, (Γιώργος Χατζηγεωργίου, Γιώργος Αυγουστίδης και Βασίλης Δήμος) καθώς και η South Bridge Marranian

Iδρυτική ομάδα του Skroutz.gr, οι Γιώργος Χατζηγεωργίου, Βασίλης Δήμος και Γιώργος Αυγουστίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα… μαχαίρια Ρεάλ Μαδρίτης και La Liga: Η CVC, οι τηλεοπτικές συμφωνίες και ο έλεγχος των εσόδων
Skroutz: Τι έδειξε το ταμείο πριν το deal CVC – Blackstone
Recipe Unlimited: Ποιος είναι ο καναδικός κολοσσός εστίασης της Fairfax πίσω από το deal με τη Vivartia
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Τα σχέδια για τη διεύρυνση του Skroutz.gr, σε ένα πλήρες, ευέλικτο και αποτελεσματικό Market Place μπορεί πλέον να υλοποιήσει πιο γρήγορα η ιδρυτική του ομάδα, με τη σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση που θα λάβει από την είσοδο της CVC ενός  σημαντικού επενδυτή, με τη συμβολή του οποίου η δημοφιλής πλατφόρμα φιλοδοξεί να αλλάξει εποχή.

Η μέχρι πρότινος  μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων στο ελληνικό διαδίκτυο, θέλει να μετεξελιχθεί σε ένα διαδικτυακό υπερκατάστημα, στη λογική του Amazon, ένα μεγάλο Market Place που θα εμπορεύεται  μεγάλη γκάμα προϊόντων, αναβαθμίζοντας την πλατφόρμα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πελάτη, αλλά και διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων του. Σημειώνεται ότι ήδη στο skroutz.gr βρίσκεις 10 εκατ. προϊόντα ενώ εδώ και λίγο καιρό  δίνει τη δυνατότητα πώλησης προϊόντων από τις σελίδες του, και καταστημάτων που δεν έχουν καθόλου eshop.

Για την CVC η επένδυση στην Skroutz.gr  είναι η πρώτη επένδυση σε εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα.  Το ποσοστό του CVC στην Skroutz ανέρχεται πλέον στο 45%.

Η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων CVC Capital Partners, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, η οποία έχει ήδη ισχυρή παρουσία στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια κυρίως αποκτώντας ποσοστό στη μαρίνα Φλοίσβου και στο χώρο της ιδιωτικής υγείας με εξαγορές μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων στην Αττική. Η κίνηση αυτή, αν και δεν ανακοινώθηκε το τίμημα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε με βάση τα δεδομένα στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου που στην Ελλάδα κινείται έντονα ανοδικά.

Λέγεται ότι είναι μια αποτίμηση υψηλότερη από αυτή  που πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια όταν το fund Southbridge απέκτησε με 7 εκατ. ευρώ μετατρέψιμες ομολογίες που αντιστοιχούν στο 14% της Skroutz  μετά από 4 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πορεία της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου από το 2018 μέχρι σήμερα, κινήθηκε ανοδικότερα από τις παραδοχές της συμφωνίας που είχε γίνει και η αποτίμηση της Skroutz.

Η συναλλαγή αυτή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Στο νέο σχήμα όπως διαμορφώνεται, συμμετέχουν εκτός από τη CVC Capital Partners, η ιδρυτική ομάδα του skroutz.gr, (Γιώργος Χατζηγεωργίου, Γιώργος Αυγουστίδης και Βασίλης Δήμος) καθώς και η South Bridge Marranian. H πλειοψηφία των μετοχών παραμένει στην ιδρυτική ομάδα ενώ και το Southbridge θα διατηρήσει το 14% στο οποίο αντιστοιχούν οι μετατρέψιμες ομολογίες που κατέχει.

Ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Skroutz αναφερόμενος στη συμφωνία, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κλείνοντας τα 15 χρόνια από τη δημιουργία του Skroutz, κάνουμε ένα νέο βήμα στην ιστορία της εταιρίας. Η συμφωνία μας με την CVC Capital Partners είναι αποτέλεσμα μιας δυναμικής πορείας ετών και συνεχούς προσπάθειας για εξέλιξη. Έρχεται δε σε μια σημαντική στιγμή για την εταιρία, προκειμένου να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, βελτιστοποιώντας την αγοραστική εμπειρία των χρηστών, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα».

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, οι πωλήσεις το 2018 έφτασαν τα 12.648.618 ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 2,766 εκατ. ευρώ έναντι των 1,63 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2017.

Λόγω της εξαγοράς υπήρξε σημαντική άνοδος των υποχρεώσεων της εταιρείας, από 2,1 εκατ. ευρώ στα 9 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα 7,138 εκατ. ευρώ αφορούν μακροπρόθεσμα μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εξαγοράς του 50% από την Dionic.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας ανήλθαν στην συγκεκριμένη χρήση στα 3,5 εκατ. ευρώ ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο στις 54.000 ευρώ.

Επιπλέον η εταιρεία κατάφερε να ανεβάσει στο 61% το μεικτό κέρδος επί των πωλήσεων, το οποίο πριν από δύο χρήσεις ήταν στο 49,5%.

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

70 εκατ. ευρώ βάζουν Βαρδινογιάννης, Περιστέρης, Κόκκαλης, Μυτιληναίος στην CMF του Βαγγέλη Μαρινάκη

Αποκάλυψη: Βαρδινογιάννης, Περιστέρης, Μυτιληναίος, Κόκκαλης μπαίνουν anchor investors στη δημόσια εγγραφή της CMF του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ευγενία Δασκαλοπούλου: Πέθανε η ιδρύτρια της Almi Marine, αδερφή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντώνιος Βροντίσης (United Overseas Group-Hellas): Κόπηκε ο χάλυβας για τα δύο πρώτα υπό ναυπήγηση πλοία VLCC
Κικίλιας: «Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη ναυτιλιακή δύναμη της Ελλάδας – Για πρώτη φορά η ναυτιλία στον Στρατηγικό Διάλογο»
KPMG Intelligence Lab: Ξεκινούν οι εγγραφές για τα ανοιχτά εκπαιδευτικά προγράμματα 2026-2027
Τσικαλάκης: Αυστηροί έλεγχοι στα επιβατηγά πλοία του Αργοσαρωνικού
Βασίλης Κορκίδης: Το ΕΒΕΠ αξιολογεί το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2027 – Τι προβλέπεται για τις επιχειρήσεις
Costamare Bulkers (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Νέος διευθυντής ο Δημήτριος Σοφιανόπουλος
Shield AI – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συμφωνία για την παραγωγή και υποστήριξη του μαχητικού drone X-BAT στην Ελλάδα
Ελληνικός Χρυσός: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη ξένη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα, με ορίζοντα δεκαετιών
Σημαντική διεθνής διάκριση για την Andersen Greece στα ITR Europe Tax Awards 2026
PepsiCo: Μειώνει το guidance για το 2026 λόγω χαμηλών επιδόσεων στη Βόρεια Αμερική