• Business

    Σκλαβενίτης: Σε λειτουργία το νέο dark store στην Κηφισιά – Επιταχύνονται οι παραδόσεις στην Αττική

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης CEO του Ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης


    Σε λειτουργία τέθηκε πριν από λίγες μέρες το τέταρτο και μεγαλύτερο Κέντρο Διανομής Παραγγελιών της Σκλαβενίτης στην Κηφισιά, το οποίο θα εξυπηρετεί τις παραγγελίες των πελατών του eMarket από τις περιοχές κυρίως των βορειοανατολικών προαστίων και των γύρων περιοχών της Αττικής.

    Ήδη πάντως οι καταναλωτές σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο που κάνουν τις παραγγελίες τους στο sklavenitis.gr διαπιστώνουν ότι ο χρόνος παράδοσης έχει μειωθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Για παράδειγμα οι παραδόσεις των αγορών που ήθελαν 5 έως 6 ημέρες σε κάποιες περιπτώσεις, γίνονται πλέον ακόμη και την επόμενη μέρα.

    Υπενθυμίζεται ότι πέραν του καινούριου ehub στη Κηφισιά, η Σκλαβενίτης για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών διαθέτει επίσης ακόμη ένα στην Πέτρου Ράλλη, ένα στον Γέρακα καθώς και στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες στα σχέδια είναι η δημιουργία ακόμη ενός dark store στην Αττική, πιθανόν στα νότια προάστια.

    Στόχος της εταιρείας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών μέσω του sklavenitis.gr, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στο τέλος του 2020 εξυπηρετώντας αρχικά την Αττική ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα.

    Οι επενδύσεις το 2022

    Η Σκλαβενίτης σχεδιάζει εντός του 2022 την περαιτέρω επέκταση του ηλεκτρονικού της καταστήματος, καθώς αναμένεται να  προστεθούν και άλλες περιοχές της χώρας και παράλληλα να διευρυνθούν οι κατηγορίες προϊόντων που παρέχει στους καταναλωτές.

    Συνολικά για το 2022 ο leader του κλάδου των σούπερ μάρκετ, με επικεφαλής τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη, «τρέχει» επενδύσεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συνεχίσει την ανάπτυξη του δικτύου του επενδύοντας μάλιστα και σε μεγάλα καταστήματα. Όπως είχε γράψει το mononews δρομολογείται το άνοιγμα ενός υπερμάρκετ – πιθανότατα το τελευταίο τρίμηνο του έτους- στο ιστορικό κτήριο της Renault στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό.

    Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτηρίου, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 7.358,74 τ.μ., το νέο κατάστημα Σκλαβενίτης θα εκτείνεται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ενώ τα γραφεία βρίσκονται στον ημιώροφο, με τους μηχανολογικούς χώρους και την αποθήκη στο υφιστάμενο υπόγειο.

    Πέραν των νέων καταστημάτων εντός του 2022 καθώς και των ανακαινίσεων σε περισσότερα από 40 ήδη υφιστάμενα που σχεδιάζει σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με κύκλους κοντά στην εταιρεία, στα πλάνα της είναι και μία νέα υπηρεσία για τους καταναλωτές.

    Συγκεκριμένα εντός του 2022 προγραμματίζει να αναπτύξει περισσότερους από 300 σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, σε πάρκινγκ καταστημάτων του δικτύου της αλυσίδας που έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές, σε διαφορές περιοχές της χώρας. Με τον τρόπο αυτό, οι καταναλωτές που διαθέτουν ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν τη δυνατότητα να τα φορτίζουν ενώ παράλληλα κάνουν τις αγορές τους.

    Σημειώνεται τέλος ότι η Σκλαβενίτης πρόσφατα προχώρησε στη διεύρυνση τη παρουσία της στα Ιωάννινα μετά τη συμφωνία της με την αλυσίδα SEP Παπαδόπουλος προκειμένου να εντάξει 9 καταστήματα – από τα 11 συνολικά- στο δίκτυο της.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκλαβενίτης: Διευρύνει το δίκτυό της στα Ιωάννινα – Κοντά σε συμφωνία με την SEP Παπαδόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ