• Business

    Σούπερ μάρκετ: Τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Μy Market, Lidl

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Σούπερ μάρκετ: Τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Μy Market, Lidl

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Ιάκωβος Ανδρεανίδης


    Επέκταση των δικτύων τους με νέα καταστήματα έως το τέλος του 2021 και εντός του 2022 ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Μy Market και Lidl.

    Άλλωστε ο κλάδος των σούπερ μάρκετ ήταν από τους κερδισμένους της πανδημίας με αυξημένο τζίρο κατά 9,7% το 2020 σε σχέση με το 2019, καθώς συνολικά υπολογίζεται ότι διαμορφώθηκε στα 11,34 δισ. ευρώ, με τις μεγάλες αλυσίδες να συνεχίζουν το αναπτυξιακό τους πλάνο και για το επόμενο διάστημα.

    Σκλαβενίτης: Ακόμη δύο καταστήματα εντός του 2021

    Ο ηγέτης του κλάδου, Σκλαβενίτης, ο οποίος επέστρεψε σε κερδοφορία το 2020 για πρώτη φορά μετά την εξαγορά της Μαρινόπουλος το 2017, με τζίρο στα 3,79 δισ. ευρώ, αύξηση 15% σε σχέση με το 2019 και καθαρά μετά από φόρους κέρδη στα 63,6 εκατ. ευρώ, αναμένεται να συνεχίσει την ανάπτυξη του δικτύου του και το επόμενο έτος.

    Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, η Σκλαβενίτης από την αρχή του 2021 έχει ανοίξει 5 νέα καταστήματα και συγκεκριμένα σε Γιαννιτσά, Τρίκαλα, Ρίο, Σπάρτη και Σκιάθο. Έως το τέλος του έτους αναμένεται η λειτουργία ακόμη 2 σημείων από την αλυσίδα.

    Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, στα επόμενα σχέδια είναι και η δημιουργία, χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος, ενός ακόμη μεγάλου καταστήματος σε κομβικό σημείο της Αττικής και συγκεκριμένα στο ιστορικό κτίριο της Renault – MAVA στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος τη Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο είχε βγει πρόσφατα σε πλειστηριασμό.

    My Market: Nέο κατάστημα στην Αθήνα το 2021

    Ένα ακόμη κατάστημα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας προγραμματίζει έως το τέλος του 2021 η αλυσίδα My Market του Ομίλου METRO ΑΕΒΕ, με διευθύνοντα Σύμβουλο τον Αριστοτέλη Παντελιάδη, ενώ μέσα στο 2022 προγραμματίζεται η δημιουργία επιπλέον 4 έως 6 καταστημάτων.

    Σημειώνεται ότι το 2020 ο κύκλος εργασιών της METRO ΑΕΒΕ, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κύπρο καθώς και των αποτελεσμάτων της Net Spirit, διαμορφώθηκε στα 1,34 δισ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 6,4% σε σχέση με τo 2019.Παράλληλα η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ είχε το 2020 υπερδιπλασιασμό των κερδών της καθώς διαμορφώθηκαν σε 22 εκατ. ευρώ από 9,5 εκατ. ευρώ το 2019.

    Lidl Hellas: Έρχονται νέα καταστήματα σε Ιωάννινα και Λευκάδα

    Στο αναπτυξιακό πλάνο της Lidl Ηellaς, με πρόεδρο της διοίκησης τον  Ιάκωβο Ανδρεανίδη, περιλαμβάνονται  επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ έως το 2023.  Μεταξύ αυτών προβλέπεται η δημιουργία μέχρι τότε,  15 νέων καταστημάτων.  Τα πρώτα καταστήματα αναμένονται προσεχώς, όπως σημειώνουν πηγές κοντά στην εταιρεία, σε Ιωάννινα και Λευκάδα. Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει και καινούριο εφοδιαστικό κέντρο στην Αττική. Επισημαίνεται ότι η Lidl Hellas δεν δημοσιεύει ισολογισμό. 

    Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με πηγές που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ιδιαίτερα εν μέσω της περιόδου της πανδημίας που ο κλάδος είχε ραγδαία ανάπτυξη. Ως προς τις περιοχές αναζήτησης, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι επιχειρήσεις αναζητούν ακίνητα σε όλη τη χώρα, είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στην περιφέρεια και κυρίως εκεί όπου δεν έχουν αναπτυχθεί άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, επιδιώκοντας να διευρύνουν το δίκτυο τους σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.

    Άλλωστε οι συνθήκες της πανδημίας έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στον κλάδο των σούπερ μάρκετ καθώς και στις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, τα οποία αναμένεται να φανεί πως θα διαμορφώσουν και την εικόνα της επόμενης μέρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκλαβενίτης: Τα τρία κλειδιά που ξεκλείδωσαν την κερδοφορία

    Αρ. Παντελιάδης (METRO) στο mononews: «Έτσι διπλασιάσαμε τα κέρδη μας» – Τι λέει για Mere και προσφορές

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ