• Business

    Σκλαβενίτης: Υπέρ των περιοριστικών μέτρων για τα σούπερ μάρκετ – Υπάρχει επάρκεια προϊόντων

    Τα επόμενα... ψηφιακά βήματα του Σκλαβενίτη

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης. Επικεφαλής Σκλαβενίτης ΑΒΕΕ


    Πολύ θετικά χαρακτηρίζουν πηγές κοντά στην Σκλαβενίτης τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τα σούπερ μάρκετ, σημειώνοντας πως λειτουργούν στην κατεύθυνση της προστασίας τόσο των εργαζομένων, όσο και των καταναλωτών.

    Στα θετικά είναι και η επέκταση των ωραρίων ανεφοδιασμού των καταστημάτων σε 24ωρή βάση αλλά και το γεγονός ότι επιτρέπεται η λειτουργία των hypermarkets που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα και έχουν ξεχωριστή είσοδο, καθώς διευκολύνει τον διαμοιρασμό του πληθυσμού σε περισσότερα σημεία.

    Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν πως με εξαίρεση τα αντισηπτικά και του οινοπνεύματος υπάρχει επάρκεια αγαθών στα ράφια της και τονίζουν ότι η εταιρεία ανταποκρίνεται πλήρως στη ζήτηση των καταναλωτών. Μάλιστα, όπως λένε «προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια αντισηπτικών ειδών για όλους τους καταναλωτές, η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή το μέτρο για το όριο 3 αντισηπτικών τεμαχίων ανά καταναλωτή, το οποίο ελέγχεται στα ταμεία»

    Να σημειωθεί πως σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, το πρώτο κατάστημα που ολοκλήρωσε το σχεδιασμό της υλοποίησης της ελεγχόμενης εισόδου καταναλωτών με το σύστημα των καρτών ήταν αυτό της Σκλαβενίτης στην Χαλκηδώνα, σύστημα που επιτρέπει στην επιχείρηση να έχει ανά πάσα στιγμή εικόνα πόσοι καταναλωτές βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.

    Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας που λαμβάνει για τους εργαζομένους της, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 25.000, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει από την πρώτη ημέρα κρούσματος στην χώρα μας, υγρά αντισηπτικά για όλους τους εργαζομένους της, ώστε να μπορούν κάθε στιγμή να χρησιμοποιούν τον ενδεδειγμένο τρόπο απολύμανσης.

    «Όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Σκλαβενίτης φορούν γάντια και μάλιστα έχει εξασφαλιστεί επάρκεια γαντιών για το σύνολο των ανθρώπων της εταιρείας», επισημαίνουν πηγές κοντά στην εταιρεία ενώ σπεύδουν να προσθέτουν πως «όσον αφορά στις μάσκες, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας δεν αποτελούν μορφή προστασίας και θα πρέπει η διαχείρισή τους να γίνεται υπεύθυνα και συνετά, ώστε να είναι διαθέσιμες εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη».

    Κλείνοντας επισημαίνουν πως όσοι εργαζόμενοι έχουν λάβει την άδεια ειδικού σκοπού, δεν επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ