• Business

    Συνέβη και αυτό: Βαθύπλουτος επενδυτής, ιδιοκτήτης ομάδας του NBA τα βάζει με τον καπιταλισμό!

    • NewsRoom


    Μπορεί να είναι βαθύπλουτος επενδυτής, ωστόσο ο ίδιος στρέφεται κατά του καπιταλισμού! Ο λόγος για τον κροίσο της επενδυτικής Mark Cuban και ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ, Dallas Mavericks.

    Ο ίδιος έχει περιουσία που ανέρχεται στα 3,9 δις δολάρια και μέχρι πρότινος ήταν μεγάλος οπαδός του φιλελευθερισμού και του ακραίου ατομικισμού. Μάλιστα ο Cuban υποστήριζε ότι η ελεύθερη αγορά και η παγκοσμιοποιημένη οικονομία ήταν ό,τι καλύτερο είχε συμβεί στον κόσμο.

    Πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο κροίσος αντιπροτείνει αντί του άκρατου καπιταλισμού μια εναλλακτική.

    «Ο καπιταλισμός βάλλεται στις μέρες μας. Και οι άνθρωποι έχουν μια προσδοκία και μια προοπτική για το τι είναι ο παραδοσιακός καπιταλισμός, που επικεντρώθηκε στο να βγάλεις λεφτά πρώτα, δεύτερα, τρίτα και τελευταία», δήλωσε στο συνέδριο Ignition Conference.

    «Και νομίζω πως είναι ευθύνη κάθε γενικού διευθυντή, κάθε επιχειρηματία, να αναγνωρίσει πως το να έχεις κοινωνική συνείδηση είναι καλό για τη δουλειά, είναι καλή δουλειά», πρόσθεσε.

    Μάλιστα ο Cuban δεν έμεινε μόνο στα λόγια αλλά έσπευσε να επενδύσει 1,1 εκατ. δολαρίων στην Paladin, ώστε να δημιουργήσει πολιτικές κοινωνικής ευθύνης.

    Ο Cuban πιστεύει πια ακράδαντα πώς μόνο μέσω καλών εταιρικών πρακτικών και κοινωνικής συνείδησης θα συνεχίσει να υπάρχει το σύστημα: «Όλα φαίνεται να κινούνται στην κατεύθυνση του συνδυασμού του επιχειρείν με τον θετικό αντίκτυπο στον κόσμο και πιστεύω πως οι μεγαλύτερες εταιρίες που θα φτιαχτούν θα είναι αυτές που θα απαντούν αποφασιστικά σε αυτά τα ζητήματα που έχουν αγνοηθεί ιστορικά»…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Γιώργος Πατούλης δεν στηρίζει τη Μαρίνα Πατούλη στον δήμο Αμαρουσίου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Κωστόπουλος- Γιάννης Παναρέτου: Οι ιδρυτές της startup που βάζει σε τάξη μαρίνες και λιμάνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αχτσιόγλου: Τον Ιανουάριο η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού



    ΣΧΟΛΙΑ