• Business

    Συνάντηση Σταϊκούρα – Μελέτη για τα προβλήματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας


    «Τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή το περιστατικό με την προσβλητική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου σε επιβάτη με αμαξίδιο ενώ ανακοίνωσε πως αύριο Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον συμπολίτη μας Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες.

    Συγκεκριμένα κ. Σταϊκούρας στην ανάρτησή του αναφέρει «Χθες (Παρασκευή) έλαβε χώρα ένα λυπηρό συμβάν κατά την προσπάθεια επιβίβασης ενός συμπολίτη μας ΑμεΑ σε λεωφορείο των Συγκοινωνιών Αθηνών.

    Ενημερωθήκαμε άμεσα και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σχετικές ενέργειες.

    Σημειώνεται πως ο οδηγός του λεωφορείου παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση τους, ο ΟΑΣΑ και ο ΟΣΥ καταδικάζουν κάθε προσβλητική συμπεριφορά των οδηγών απέναντι σε κάθε επιβάτη και προσθέτουν συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών (η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

    Η ανάρτηση του Χρ. Σταϊκούρα:

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας: Πώς στηρίζουμε τους πολίτες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης



    ΣΧΟΛΙΑ