• Business

    Συμφωνίες Walmart – Engie για την προμήθεια 366MW καθαρής ενέργειας

    • NewsRoom


    Δύο ακόμη συμφωνίες ολοκλήρωσαν η Walmart και η ENGIE για την προμήθεια 366MW καθαρής ενέργειας για την τροφοδοσία καταστημάτων Walmart στο Τέξας και την Οκλαχόμα ανεβάζοντας στα 500MW την καθαρή ενέργεια που προμηθεύεται η αμερικάνικη αλυσίδα από την ENGIE.

    Η Walmart που διαθέτει περισσότερα από 11.300 καταστήματα, σε 27 χώρες, πραγματοποίησε αυτές τις συμφωνίες  στο πλαίσιο της προσπάθειάς της, να χρησιμοποιεί καθαρή  ενέργεια για το 50% των δραστηριοτήτων της  έως τα τέλη του 2025.

    Η πρώτη συμφωνία αφορά την προμήθεια 166MW αιολικής ενέργειας που θα προέλθει από το έργο  Prairie Hill της ENGIE, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τέξας.

    Η δεύτερη συμφωνία αφορά την παροχή 200MW ενέργειας που θα προέλθει από το έργο King Plains.

    “Η προμήθεια ενέργειας από έργα αιολικής ενέργειας – όπως αυτά της ENGIE – αποτελεί βασική συνιστώσα  για την επίτευξη των στόχων μας”, δήλωσε ο Mark Vanderhelm, Αντιπρόεδρος Ενέργειας της Walmart Inc. “Η ενέργεια που θα προμηθευτούμε από αυτές τις εγκαταστάσεις  προωθεί τη μετάβασή μας στην πράσινη ενέργεια και ενισχύουμε την ευρύτερη αποστολή της Walmart για περιβαλλοντικής βιωσιμότητα».

    “Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη σχέση μας με τη Walmart με τέτοιο τρόπο”, δήλωσε η Gwenaëlle Avice-Huet, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ENGIE North America και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος που είναι υπεύθυνη για την Global Renewable Business Line της ENGIE. “Η ηγετική θέση της Walmart στην προώθηση της βιωσιμότητας και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σε όλες τις πτυχές των λειτουργιών της έχει αποτελέσει ένα πραγματικά εκπληκτικό παράδειγμα για τις διεθνείς εταιρείες που όλες πρέπει να ακολουθήσουν. Οι εταιρείες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες για να δημιουργήσουν μαζί ένα μέλλον μηδενικού άνθρακα ».

    Η ENGIE σχεδιάζει να προσθέσει 9GW δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου (σήμερα έχει 2,5 GW στις ΗΠΑ) έως το 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ