• Business

    Walmart Inc: Γιατί επενδύει ξαφνικά 1,2 δισ. δολάρια σε logistics στην Κίνα


    Η Walmart Inc. σχεδιάζει να επενδύσει 8 δισ. γουάν ή 1,2 δισ. δολάρια στην Κίνα τα επόμενα δέκα χρόνια για την αναβάθμιση του κέντρου logistics όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στα social media. H ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση του Προέδρου Τράμπ με τον κινέζο Πρόεδρο Σι στην Οσάκα.

    Σημειώνεται ότι στην κινεζική αγορά, οι ανακατατάξεις στο λιανεμπόριο είναι μεγάλες και η Walmart ενδιαφέρεται να ενισχύσει τις υποδομές της για να μπορεί να προχωρήσει σε συμπράξεις με  τους digital κολοσσούς της αγοράς  (Tencent και Alibaba) που θέλουν να συμπληρώσουν την ψηφιακή τους παρουσία με συνεργασίες με φυσικά δίκτυα.

    Ενδεικτικό της ανάγκης αυτής συμπλήρωσης των online δικτύων με φυσικά offline δίκτυα είναι η συμφωνία που πραγματοποίησε η Carrefour τον προηγούμενο μήνα για την πώληση το 80% της δραστηριότητάς της στην Κίνα στην κινέζικη εταιρεία Suning.com, έναντι 620 εκατ. ευρώ.

    Η Walmart άνοιξε πέρυσι το πρώτο high-tech σουπερμάρκετ στο οποίο μπορεί κανείς να πληρώσει με smartphones, ενώ η εταιρεία λειτουργεί στην Κίνα το υπερμάρκετ Sam’s Club και τα σουπερμάρκετ Walmart με 400 καταστήματα σε 180 πόλεις της Κίνας.



    ΣΧΟΛΙΑ