• Business

    Συμεών Παληός: Eξασφάλισε χρηματοδότηση για την αγορά δύο πλοίων


    Η ναυτιλιακή Diana Shipping εξασφάλισε χρηματοδότηση για την αγορά δύο εκ των τριών πλοίων που έχει ανακοινώσει ότι θα αγοράσει από τις κόρες του διευθύνοντος συμβούλου και ιδιοκτήτη της εταιρίας, Συμεών Παληού, ενώ παράλληλα συμφώνησε και σε μικρή μείωση του τιμήματος.

    Ειδικότερα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, ανακοίνωσε ότι η ABN AMRO θα της παρέχει κεφάλαια 25,755 εκατ. δολαρίων για τα πλοία Sunshine (κατασκευής 2010) και Infiity 9 (κατασκευής 2013), χωρητικότητας 75.700 dwt.

    Αναφορικά με το τρίτο πλοίο, Manzoni, κατασκευής 2013, δε είναι γνωστό ακόμη πως θα χρηματοδοτηθεί το 100% της τιμής αγοράς.

    Η Diana είχε ανακοινώσει την τριπλή εξαγορά στις αρχές Φεβρουαρίου 2016, έναντι τιμήματος 39,8 εκατ. δολαρίων, ενώ σήμερα το τίμημα μειώθηκε ελαφρώς στα 39,26 εκατ. δολάρια.

    Τα τρία πλοία ανήκουν στις κόρες του εφοπλιστή, Σεμίραμις και Αλίκη Παληού.

    Το πλοίο Infinity 9 (το οποίο θα μετονομαστεί σε Ismene) ταξιδεύει με χρονοναύλωση αξίας 7.825 δολ. ημερησίως με την εταιρία Glencore Grain, και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Η διοίκηση της Diana Shipping εκτιμά ότι το πλοίο θα ενισχύσει κατά 750.000 δολάρια τα έσοδα της.

    Η ναυτιλιακή, η οποία θα μετονομάσει το πλοίο Sunshine σε Selina, έχει 44 φορτηγά χύδην φορτίου στη θάλασσα.

    Παράλληλα, περιμένει παράδοση δύο panamaxes εντός του επόμενου διμήνου, ενός kamsarmax νέας κατασκευής στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 και δύο Newcastlemaxes, που αναμένεται να μπουν στο νερό στο τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του έτους.

     



    ΣΧΟΛΙΑ