• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Νέος “πονοκέφαλος” για την Ocean Rig

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Δεν έχουν τέλος οι προσφυγές των μετόχων της εταιρίας γεωτρήσεων Ocean Rig, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, κατά των αμφιλεγόμενων, κατά ορισμένους, πρακτικών που ακολουθεί η διοίκηση της με στόχο την αναδιάρθρωση της.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικηγόρος και μέτοχος της Ocean Rig, Tally Wiener, αποφάσισε να στραφεί εκ νέου κατά της εταιρίας για τη διαδικασία που ακολούθησε με στόχο την υπαγωγή της στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, η δικηγόρος θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, που απέρριψε τις προηγούμενες ενστάσεις της για τη χρεοκοπία της Ocean Rig.

    Η Weiner είχε στραφεί κατά της μεταφοράς της έδρας της εταιρίας από τις νήσους Μάρσαλ στις νήσους Κέιμαν πριν την αίτηση πτώχευσης. Με την απόφαση της να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην Ocean Rig  θα βρεθεί ένα βήμα πριν το Ανώτατο Δικαστήριο.

    Όπως επισήμανε η ίδια στο Splash, στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι η εταιρία και η διοίκηση της δεν είναι “πάνω από το νόμο”.

    Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής Martin Glenn που εξέτασε την αρχική προσφυγή της μετόχου, έκρινε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε ορθά και νομότυπα πως η μεταφορά της έδρας της θα οδηγούσε σε καλύτερες πιθανότητες για μία επιτυχημένη αναδιάρθρωση.

    Βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Ocean Rig, η συντριπτική πλειοψηφία της εταιρίας περνά στην κατοχή των πιστωτριών τραπεζών, με το 9,5% να πηγαίνει στη διαχειριστική ομάδα του Γιώργου Οικονόμου και τους ομολογιούχους να αποσπούν μόλις το 1%.

    Οικονόμου Ocean Rig
    Το πλοίο-τρυπάνι βαθέων υδάτων Ocean Rig Corcovado (κατασκευής 2011) της Ocean Rig έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε βάθος από 500 μέτρα έως 3 χιλιόμετρα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σ. Παληός: Κίνηση ματ από τη Diana Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Θ. Μαρτίνος: Η ασυνήθιστη κίνηση της Eastern Mediterranean Maritime

     



    ΣΧΟΛΙΑ