• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Οι νέες κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Navios Maritime. Οι τελευταίες αγοραπωλησίες

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Την πολιτική ανανέωσης του στόλου των φορτηγών πλοίων της συνέχισε το τελευταίο διάστημα η ναυτιλιακή Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Aγγελικής Φράγκου, παρουσιάζοντας έντονη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Ειδικότερα, εντός του μηνός Αυγούστου, η εταιρία άσκησε το δικαίωμα επιλογής για την απόκτηση του πλοίου Navios Primavera, κατασκευής 2007, χωρητικότητας 53.464 dwt που διατηρούσε ναυλωμένο, με εκτιμώμενη τιμή εξαγοράς 10,5 εκατ. δολ., η οποία θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία παράδοσης του, που αναμένεται στο τέταρτο τρίμηνο του 2018.

    Παράλληλα, συμφώνησε τη 10ετή ναύλωση “γυμνού” πλοίου (χωρίς πλήρωμα) τύπου kamsarmax, με προοπτική εξαγοράς του. Το συγκεκριμένο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί  στη ναυτιλιακή κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

    Στο μεταξύ, τον Ιούλιο 2018, η Navios Holdings συμφώνησε την πώλης του capesize Navios Mars, κατασκευής 2016 και χωρητικότητας 181,259 dwt, καθώς και του panamax Navios Sphera, κατασκευής 2016 και χωρητικότητας 84,872 dwt, στη θυγατρική της Navios Maritime Partners L.P. , έναντι 79 εκατ. δολ.

    Μέρος του τιμήματος θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη προπληρωμή του ανεξόφλητου τραπεζικού χρέους ύψους 31,8 εκατ. δολαρίων των δύο πλοίων, ενώ τα υπόλοιπα 47,2 εκατ. δολάρια θα παραμείνουν μετρητά στα ταμεία της εταιρίας.

    Επίσης, τον περασμένο μήνα η ναυτιλιακή ολοκλήρωσε την πώληση του πλοίου Ultra-Handymax, Navios Achilles, κατασκευής 2001 και χωρητικότητας 52,063 dwt, στην τιμή των 8,1 εκατ. δολ., μετρητά.

    Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και CEO της Νavios Maritime Holdings επισήμανε: “Η Navios ελέγχει 70 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, μέσης ηλικίας 7,8 ετών. Κατά τους τελευταίους 18 μήνες, ανανεώσαμε και διευρύναμε το στόλο μας, μειώσαμε την ηλικία του κατά 15% και αυξήσαμε το μέγεθος του κατά 9%. Πολλές από αυτές τις κινήσεις επιτεύχθηκαν με τη χρήση ελάχιστων κεφαλαίου αυξάνοντας τις ναυλώσεις πλοίων με προοπτική εξαγοράς. Τώρα βιώνουμε τα θετικά αποτελέσματα της πιο υγιούς αγοράς ναύλωσης, στα εταιρικά μας αποτελέσματα. “

    Παράλληλα η κα Φράγκου εξέφρασε την ικανοποίηση της για τα αποτελέσματα της εταιρίας στο β τρίμηνο και στο α εξάμηνο του 2018, αναφέροντας ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 43,2 εκατ. δολ. και 71,3 εκατ. δολ. αντίστοιχα. “Τα προσαρμοσμένα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 38% και 46% υψηλότερα σε σχέση με το β τρίμηνο του 2017 και το πρώτο εξάμηνο του 2017, αντίστοιχα”.

    Φράγκου
    Το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC “Nave Buena Suerte”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σ. Παληός: Κίνηση ματ από τη Diana Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Θ. Μαρτίνος: Η ασυνήθιστη κίνηση της Eastern Mediterranean Maritime

     



    ΣΧΟΛΙΑ