• Ναυτιλία

    Βλάβες σε δύο ακόμη επιβατηγά πλοία

    Συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών


    Συνεχίζονται οι βλάβες στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία. Μόνο χθες παρουσιάστηκαν προβλήματα σε δύο πλοία.

    Ειδικότερα:

    Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν. Χανίων 25, ενώ βρισκόταν προσδεμένο στον λιμένα Πειραιά πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

    Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΚΡΗΤΗ ΙΙ¨ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο.

    Επίσης, τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για δυσλειτουργία του κεντρικού καταπέλτη οχημάτων του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ “HIGHSPEED 4” Ν. Π. 10773, κατά τον κατάπλου του στον λιμένα Πειραιά, με αποτέλεσμα την αδυναμία ανοίγματος του και εκφόρτωσης των οχημάτων.

    Στη συνέχεια, κατόπιν αποβίβασης των επιβατών, πραγματοποιήθηκε, με μέριμνα του πληρώματος, προσωρινή αποκατάσταση της βλάβης και εκφόρτωση των οχημάτων.

    Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων/Διεύθυνση Ελέγχου Πλοίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ταλαιπωρία στις Σπέτσες: Χιλιάδες εγκλωβισμένοι μετά την Αρμάτα

    Alibaba: Βουτιά της μετοχής άνω του 4% μετά την αιφνίδια παραίτηση του επικεφαλής της μονάδας cloud

    Attica Group: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ