• Ναυτιλία

    Βασίλης Κεγκέρογλου: Καταθέστε τροπολογία για παράταση για τη λειτουργία του Ναυπηγείου Ελευσίνας

    Βασίλης Κεγκέρογλου: Καταθέσετε τροπολογία για παράταση για τη λειτουργία του Ναυπηγείου Ελευσίνας

    Βασίλης Κεγκέρογλου


    Με παρέμβαση του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία που αφορά την παράταση της λειτουργίας του Ναυπηγείου Ελευσίνας για την ολοκλήρωση των τορπιλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού.

    Ειδικότερα, ο Β. Κεγκέρογλου τόνισε: “Πού είναι το σχέδιό σας για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά; Ανακοινώσατε κάτι για τον Σκαραμαγκά. Δεν προχωρά. Υπάρχει αντιδικία με τον δήμο. Δεν λύνετε τον θέμα. Ναυπηγεία Ελευσίνας. Με πολλές τυμπανοκρουσίες πολλές φορές έχετε έλθει εδώ πέρα -κυρίως ως Υπουργείο Ανάπτυξης- και μας λέτε ότι βρήκατε τη λύση και ότι προχωράτε. Πού είναι το σχέδιο, πού είναι η ενιαία στάση της Κυβέρνησης; Το Υπουργείο Ανάπτυξης κοροϊδεύει ότι στηρίζει την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Το Υπουργείο Άμυνας αρνείται να εξετάσει το σχέδιο.

    Την ίδια ώρα, από 31/12/2021 εκκρεμεί η παράταση της σύμβασης για να ολοκληρωθούν οι τορπιλάκατοι και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα.

    Σας καλούμε να καταθέσετε σήμερα αυτήν την τροπολογία που χρειάζεται για την εξάμηνη παράταση και επιτέλους ως Κυβέρνηση να μας πείτε ποια είναι η ενιαία στάση σας απέναντι στην εξυγίανση και συγκεκριμένα στο σχέδιο εξυγίανσης που έχει κατατεθεί από τον επενδυτή για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, προκειμένου να εξυγιανθούν και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας”.

    Διαβάστε επίσης

    Βασίλης Κεγκέρογλου: Ποια είναι η κυβερνητική θέση για το θέμα του Ναυπηγείου Ελευσίνας;



    ΣΧΟΛΙΑ