• Ναυτιλία

    Βαρβιτσιώτης: Υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος απεγκλωβίστηκαν 3.700 άτομα στη Ρόδο

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


    Η επιχείρηση εκκένωσης των 19.000 ανθρώπων που έγινε στη Ρόδο ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. To Λιμενικό Σώμα έπαιξε τεράστιο ρόλο στον απεγκλωβισμό περίπου 3.700 ατόμων με τη συνδρομή πάνω από 50 ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών.

    Αυτό τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Γιώργο Γρηγοριάδη.

    Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι απεγκλωβισμοί που έγιναν κυρίως νύχτα δια θαλάσσης πραγματοποιήθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός και σημείωσε πως κύριο μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να σβήσουν οριστικά οι φωτιές στο νησί της Ρόδου.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισήμανε πως σε σχέση με τις αρχικές τιμές σήμερα υπάρχει μεσοσταθμική μείωση 20% και ότι συγκεκριμένες εταιρείες που αρχικά δεν είχαν ανταποκριθεί στο κοινό αίσθημα, επανήλθαν με πιο ουσιαστικές εκπτώσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με το PIF – Το ενδιαφέρον για το φάρμακο

    Κλέμενς Φούεστ (Ifo): Η Γερμανία παραμένει «κολλημένη» σε ύφεση

    Μητσοτάκης: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι – Όλοι σε επιφυλακή



    ΣΧΟΛΙΑ