• Κοινωνία

    Ρόδος: Για 8η μέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς (upd)

    • NewsRoom
    Πυρκαγιά στη Ρόδο

    Πυρκαγιά στη Ρόδο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Νέες αναζωπυρώσεις παρουσιάζονται συνεχώς στο πεδίο της φωτιάς που κατακαίει τη Ρόδο για 8η μέρα και όπως όλα δείχνουν και η σημερινή μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη παρά το ότι ξεκίνησε με σχετική ύφεση.

    Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές, οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι νέοι, δίνουν γενναία μάχη αυτή την ώρα για να κρατήσουν την πυρκαγιά και να μην μπει στο χωριό Βάτι.

    Επίσης, ισχυρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στο δεύτερο μέτωπο προς το χωριό Γεννάδι, γεγονός που επίσης έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους.

    Το τρίτο μέτωπο προς Μαλώνα – Μάσσαρι επίσης προβληματίζει και θεωρείται επικίνδυνο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν πριν από λίγο έκτακτες ενισχύσεις.

    Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

    Στη διάρκεια της νύχτας η μάχη δόθηκε κυρίως σε δύο μέτωπα στην περιοχή των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρι, όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς και στην περιοχή του χωριού Βάτι στη Νότια Ρόδο.

    Στις δυο αυτές περιοχές επικεντρώνονται από το πρωί οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, τα οποία θα φτάσουν στο νησί στις 10 το πρωί με το Blue Star για να προστεθούν στις υπάρχουσες δυνάμεις.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νωρίτερα η φωτιά κινούνταν από Βάτι προς Γεννάδι. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν το βράδυ υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί.

    Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ δημιουργούν νέες αναζωπυρώσεις.

    Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα για τη Ρόδο, αφού σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το νησί είναι σε κατάσταση συναγερμού 5.

    Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν στη Ρόδο να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αυξηθούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Καμίνι σήμερα όλη η χώρα – Πού θα αγγίξει τους 44 βαθμούς η θερμοκρασία

    Πυρκαγιές: Ακόμα μια νύχτα μάχης με τις αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα

    Τουρισμός: Τι φέρνει η επόμενη μέρα σε Ρόδο και Κέρκυρα



    ΣΧΟΛΙΑ