• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Ship Management παρέλαβε το νεότευκτο πλοίο M/T «Agisilaos»

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής,

    Βαγγέλης Μαρινάκης, Capital


    Ένα νέο δεξαμενόπλοιο με πιστοποιήσεις Wind-Assisted Ready και HVSC-Ready από τον νηογνώμονα ABS, το δεύτερο από τα έξι πλοία χαρακτηρισμένα ως LNG Fuel Ready με οικολογικό σχεδιασμό που παραδίδονται μέσα στο 2023, παρέλαβε επιτυχώς η Capital Ship Management Corp. του Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Πρόκειται για το νεότευκτο πλοίο M/T ‘Agisilaos’, ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών και προϊόντων αργού (Chemical/Product) τύπου MR μεταφορικής ικανότητας 50.000 dwt, οικολογικού τύπου, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Hyundai Vietnam Shipyard Co Ltd.

    Η πιστοποίηση HVSC-Ready αφορά σε πλοία εξοπλισμένα με συστήματα σύνδεσης υψηλής τάσης με την ξηρά που πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον και η πιστοποίηση Wind-Assist Ready αφορά σε πλοία που μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα πρόωσης που αξιοποιούν τον άνεμο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

    Το πλοίο Agisilaos της Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη

    Ο σχεδιασμός του M/T «Agisilaos» είναι συμβατός με μελλοντικές προδιαγραφές όπως το ΙΜΟ EEDI Phase 3 και έχει πιστοποιηθεί με το ABS SUSTAIN-1 (2020) που αναδεικνύει την τήρηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

    Η συμβατότητα του πλοίου με τον κανονισμό ΙΜΟ Tier III για μειωμένες εκπομπές NOx και οι πιστοποιήσεις ENVIRO, Wind-Assisted Ready, HVSC-Ready, LNG Fuel Ready και IHM για ασφαλή ανακύκλωση, το καθιστούν ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τεχνολογικά προηγμένα και αποτελεσματικά πλοία στον παγκόσμιο στόλο των δεξαμενόπλοιων τύπου MR.

    Διαβάστε επίσης

    H Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη ύψωσε την ελληνική σημαία στο νεότευκτο Asterix – Το ακριβότερο πλοίο του ελληνικού στόλου

    Μαρινάκης και Μώραλης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα»

    CPLP: Στα 299,071 εκατ. δολάρια τα έσοδα το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ