• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Εκτίναξη κερδών στο τρίτο τρίμηνο για την Capital Product Partners

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Θεαματική αύξηση κερδών και εσόδων εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του 2020, εν μέσω της πανδημίας, η εταιρεία Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 35,5 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, έναντι 26,4 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Η ενίσχυση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην αύξηση του μεγέθους του στόλου της εταιρείας. Με την απόκτηση τριών containerships χωρητικότητας 10.000 TEU τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αντισταθμίστηκε εν μέρει η μείωση του μέσου ημερήσιου ναύλου που κερδίζουν τα πλοία του στόλου της εταιρείας.

    Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,8 εκατ. δολάρια έναντι 3,4 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 130%.

    Στις 31 Οκτωβρίου, το ΔΣ της εταιρείας ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,10 δολ. ανά μετοχή, η πληρωμή του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου 2020, για όσους κατέχουν μετοχές της εταιρείας μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου.

    Ο Τζέρι Καλογηράτος, CEO της εταιρείας επισήμανε: “Σε αυτό το περιβάλλον, συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των πληρωμάτων μας, καθώς και των υπαλλήλων στα γραφεία μας, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας μαζί με τους διαχειριστές μας ολοκληρωμένα μέτρα και πολιτικές”. 

    «Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση αυτή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να εμφανίσουμε ισχυρή απόδοση στο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Οι ναύλοι για τα πλοία neo panamax ανέκαμψαν από το χαμηλά του προηγούμενου τρίμηνου. Έχουμε εκμεταλλευτεί την ισχυροποίηση της ναυλαγοράς για να εξασφαλίσουμε τη ναύλωση ενός εκ των πλοίων μας αλλά και διαφοροποιήσουμε περαιτέρω την πελατειακής μας βάση”.

    Επίσης, ο κ. Καλογηράτος τόνισε: “Παρά την βελτίωση της ναυλαγοράς  παρατηρούμε την αυξανόμενη αβεβαιότητα που προκαλούν οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας κατά τους χειμερινούς μήνες και ως εκ τούτου παραμένουμε προσεκτικοί όσον αφορά τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές. Έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμες ναυλώσεις για τα πλοία των οποίων οι προηγούμενες ναυλώσεις λήγουν, προκειμένου να μειώσουμε το ρίσκο της επαναχρονοναύλωσης. Καθώς διασφαλίζουμε την αύξηση της ορατότητας των ταμειακών ροών και την κάλυψη των ναύλων μας, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις σταδιακές εξαγορές στηριζόμενοι στην αύξηση της ρευστότητας μας. Παράλληλα, το ΔΣ συνεχίζει να αξιολογεί τη στρατηγική κατανομής κεφαλαίου, με σκοπό την εξισορρόπηση της ανάπτυξης με την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μας”.

    Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του 2020 και για το 2021 τη χρονοναύλωση του στόλου της σε ποσοστό 91% και 86% αντίστοιχα, με μέσο όρο τα 4,5 χρόνια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ