• Ναυτιλία

    Β. Βαλεντής: Η νέα κίνηση της Pyxis Tanker στην αγορά των δεξαμενόπλοιων

    Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

    Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers


    Mε ένα τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίων ενίσχυσε τον στόλο της η ναυτιλιακή Pyxis Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή.

    Η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία, απέκτησε ένα δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 47,000 dwt, που κατασκευάστηκε το 2013 στο ναυπηγείο Hyundai Mipo στη Νότιο Κορέα.

    Το κόστος της συναλλαγής ανήλθε σε 20 εκατ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί με συνδυασμό μετρητών και τραπεζικού δανεισμού. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

    Η Pyxis Tankers ελέγχει έναν στόλο από πέντε δεξαμενόπλοια πριν την προαναφερθείσα κίνηση, μέσου όρου ηλικίας στα 8,8 έτη και συνολικής μεταφορικής ικανότητας 170,019 dwt.

    Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο στόλος της ναυτιλιακής θα περιλαμβάνει έξι πλοία τύπου MR. Τα Pyxis Epsilon χωρητικότητας 50,295 dwt, κατασκευής 2015, το χωρητικότητας 50,667 dwt Pyxis Malou (κατασκευής 2009), το χωρητικότητας 51,800 dwt Pyxis Theta (κατασκευής 2013), καθώς και τα μικρότερα, Northsea Alpha και Northsea Beta χωρητικότητας 8,600-dwt, που κατασκευάστηκαν αμφότερα το 2010.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, η εταιρεία προχώρησε στην αναχρηματοδότηση προηγούμενου δανείου της, επεκτείνοντας τη συνεργασία της με την Alpha Bank.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Pyxis, Βαλέντιος Βαλεντής η τράπεζα χορήγησε στη ναυτιλιακή επιπλέον δάνειο 17 εκατ. δολαρίων, εξέλιξη που της παρέχει σημαντικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της μόχλευσης του ισολογισμού της, της επιμήκυνσης της μέσης ωρίμανσης του χρέους της και της μείωσης των συνολικών πληρωμών κεφαλαίου και τόκων.

    Κατά την χρήση του 2020, η Pyxis Tankers εμφάνισε έσοδα ύψους 21,711 εκατ. δολ έναντι 27,753 εκατ. δολ. το 2019 και καθαρές ζημιές ύψους 6,9 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 8,33 εκατ. δολ. την προηγούμενη χρήση.

    Διαβάστε ακόμα:

    Π. Παναγιωτίδης: Συνεχίζει τις εξαγορές η Castor Maritime – Δημιούργησε στόλο με 18 πλοία

    Costamare: Απέκτησε τον πλήρη έλεγχο πέντε πλοίων που είχε με την York Capital

    Σεμίραμις Παληού: Συμφωνία με διπλάσια ναύλα για bulker της Diana Shipping

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ