Εξαγορές δίχως τέλος για την ναυτιλιακή Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση ενός ακόμη πλοίου, του 12ου από τις αρχές του έτους.
Συγκεκριμένα, προχώρησε στην εξαγορά ενός panamax φορτηγού πλοίου, που κατασκευάστηκε το 2011 σε κινέζικο ναυπηγείο, έναντι 14,5 εκατ. δολαρίων. Η παράδοση του έχει οριστεί εντός του Μαΐου.
Με τη νέα συμφωνία τα φορτηγά πλοία του στόλου της Castor ανέρχονται σε 15, ενώ διαθέτει και τρία τάνκερ.
Από τον περασμένο Ιούλιο, η ναυτιλιακή που έχει την έδρα της στην Κύπρο, έχει διαθέσει σχεδόν 230 εκατ. δολάρια για την εξαγορά 15 μεταχειρισμένων πλοίων.
Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, CEO της εταιρείας, επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά ενός ακόμη πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου panamax για το 2021, αυξάνοντας τον αριθμό των bulker του στόλου μας σε 15. Με την ολοκλήρωση όλων των εξαγορών που ανακοινώσαμε πρόσφατα, ο στόλος μας θα αποτελείται από 18 πλοία, τριπλασιάζοντας το μέγεθος του από τις αρχές του έτους”.
Παράλληλα, τόνισε ότι η γρήγορη παράδοση του νέου αποκτήματος της εταιρείας, θα της επιτρέψει να εκμεταλλευτεί περαιτέρω την ισχυρή ζήτηση που υπάρχει αυτή την περίοδο για πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.
Η ανάπτυξη της ναυτιλιακής είναι ταχύτατη αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι πριν από δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2019 που οι μετοχές της εισήχθησαν στην αγορά Nasdaq, διέθετε στο στόλο της μόλις ένα πλοίο, το Magic P (χωρητικότητας 76.500 dwt, κατασκευής 2004), που απέκτησε έναντι 7,5 εκατ. δολαρίων.
Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για επιπλέον εξαγορές, τόσο bulker όσο και τάνκερ.
Μετά από την παραλαβή των νέων πλοίων, ο στόλος της Castor Maritime θα αποτελείται από 18 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1,6 εκατ. dwt, εκ των οποίων 1 capesize, 6 kamsarmax και 8 panamax bulkers, καθώς 1 τάνκερ aframax και 2 τάνκερ LR2.
Διαβάστε ακόμα:
Costamare: Απέκτησε τον πλήρη έλεγχο πέντε πλοίων που είχε με την York Capital
Σεμίραμις Παληού: Συμφωνία με διπλάσια ναύλα για bulker της Diana Shipping
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Άλλαξε χέρια το 1,65% της Άλφα, η ΔΕΗ έχει βάλει πλώρη για τα 20, το ξέσπασμα της Μelen και η αφύπνιση της AustriaCard
- Μερτς: Δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω την κατάσταση της υγείας του Τραμπ
- Fed: Εν αναμονή της απόφασης για τα επιτόκια – Τα βλέμματα στρέφονται στον Παόυελ και τον διάδοχό του
- Τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ για το τροχαίο στη Ρουμανία: Ήμασταν σαν αδέρφια, θυμάμαι τα πάντα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.