• Ναυτιλία

    Σεμίραμις Παληού: Συμφωνία με διπλάσια ναύλα για bulker της Diana Shipping

    OceanPal: Θεαματική πρεμιέρα για τη μετοχή της θυγατρικής της Diana Shipping στο Nasdaq

    Σεμίραμις Παληού, CEO Diana Shipping και Προέδρος του ΔΣ της HELMEPA


    Στην ναύλωση ενός εκ των φορτηγών πλοίων της προχώρησε η ναυτιλιακή Diana Shipping συμφερόντων της οικογένειας Παληού, πετυχαίνοντας διπλάσια τιμή σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία, εξέλιξη που αποτυπώνει τη βελτίωση της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμφώνησε με την Classic Maritime την ναύλωση του bulker newcastlemax, Philadelphia, χωρητικότητας 206,040 dwt, κατασκευής 2012.

    Τα ακαθάριστα ημερήσια ναύλα ορίστηκαν σε 28.500 δολάρια μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για χρονική περίοδο το λιγότερο μέχρι την 1η Μαρτίου 2022, με ανώτατο όριο την 1η Μαΐου 2022.

    Η ναύλωση ξεκίνησε την Πέμπτη 22 Απριλίου, ενώ το Philadelphia ήταν πριν ναυλωμένο στην BHP Billiton Freight Singapore με ακαθάριστα ημερήσια ναύλα 14.500 δολάρια μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους.

    Η νέα συμφωνία αναμένεται να αποφέρει στην Diana Shipping έσοδα το λιγότερο 8,81 εκατ. δολάρια.

    Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η CEO της εταιρείας, Σεμίραμις Παληού, σχολίασε: “Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Philadelphia πέτυχε τα υψηλότερα ναύλα από τότε που το παραλάβαμε το 2012, αντανακλώντας πόσο ισχυρή είναι η αγορά ξηρού φορτίου αυτή την περίοδο”.

    Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου Naias, ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται από 36 φορτηγά πλοία (4 Newcastlemax, 12 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 10 Panamax).

    Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαρτίου, τα ηνία της ναυτιλιακής έχει αναλάβει η Σεμίραμις Παληού, κόρη του Συμεών Παληού και ιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος παραμένει στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου.

    Διαβάστε ακόμα:

    Σεμίραμις Παληού: Αύξηση των τιμών στη second hand αγορά δείχνει η πώληση bulker της Diana Shipping

    Η Σεμίραμις Παληού στο τιμόνι της Diana Shipping 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ