• Ναυτιλία

    Β. Ρέστης: Η Golden Energy σε διάθεση… ανανέωσης

    • Δανάη Στρατή
    Βίκτωρας Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, εφοπλιστής Golden Energy Offshore


    Το ενδεχόμενο ανανέωσης του στόλου της εξετάζει η ναυτιλιακή Golden Energy Management, συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία υπέγραψε επιστολή πρόθεσης με το ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας STX Offshore & Shipbuilding, για την παραγγελία μέχρι και τεσσάρων τάνκερ τύπου MR.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή δύο πλοίων αρχικά, με option για δύο επιπλέον.

    Η τιμή αλλά και η ημερομηνία παράδοσης των χωρητικότητας 50,000 dwt τάνκερ μεταφοράς προϊόντων, δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο ναυλομεσίτες επισημαίνουν ότι  στο ναυπηγείο STX οι τιμές για πλοία αυτού του τύπου κυμαίνονται στα 37 εκατ. δολάρια.  Η συγκεκριμένη τιμή περιλαμβάνει την τοποθέτηση scrubbers και τη συμμόρφωση των πλοίων με τα πρότυπα εκπομπών ΙΜΟ Tier III.

    Οι δύο πλευρές δεν έχουν επιβεβαιώσει τη συνεργασία, ενώ ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχει υπογραφεί συμφωνία για τις συγκεκριμένες παραγγελίες, αναφέρει το tradewinds.

    Σύμφωνα με τη VesselsValue, ο όμιλος Ρέστη διαθέτει στόλο με 37 πλοία, εκ των οποίων τα 13 είναι δεξαμενόπλοια (ένα suezmax, πέντε MR και επτά τάνκερ LR1). Εκτός από την Golden Energy στον όμιλο περιλαμβάνεται και η Enterprises Shipping & Trading.

    Σημειώνεται ότι υπήρξαν και στο παρελθόν πληροφορίες και δημοσιεύματα που συνέδεαν την Golden Energy με την παραγγελία τεσσάρων νεότευκτων τάνκερ MR, τα οποία επρόκειτο να παραλάβει εντός του 2019, ωστόσο τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν.

    Enterprises
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων και πετρελαίου “Ionian Trader” της Enterprises Shipping & Trading είναι χωρητικότητας 5.495-dwt και κατασκευής του έτους 2008

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ