• Ναυτιλία

    Γ. Κούστας: Η Danaos Corporation ισχυροποιεί τον στόλο της

    Κούστας

    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation


    Στην ενίσχυση του στόλου της με την εξαγορά ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου post panamax προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Danaos Corporation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

    Πρόκειται για το πλοίο Parsifal, χωρητικότητας 8,533 TEU, που κατασκευάστηκε το 2006 στο ναυπηγείο Hyundai Samho της Νοτίου Κορέας. Στο εβδομαδιαίο της report η Allied Shipbroking αναφέρει ότι εξαγοράστηκε από την Danaos έναντι 25 εκατ. δολαρίων.

    Η ναυτιλιακή διαθέτει στόλο με 55 containerships, μεταξύ των οποίων και πέντε πλοία χωρητικότητας 13.100 teu, που είναι και τα μεγαλύτερά της. Παράλληλα, εκμεταλλεύεται τέσσερα ακόμη πλοία μέσω της Gemini Shipholdings Corporation, στην οποία η Danaos κατέχει ποσοστό 49%.

    Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, ο CEO της εταιρείας Δρ Γιάννης Κούστας είχε επισημάνει ότι στόχος της είναι η περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της  στην αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με νέες επενδυτικές κινήσεις. Έχοντας πετύχει μία άκρως συμφέρουσα αναχρηματοδότηση του χρέους της και με τα οικονομικά της αποτελέσματα να κινούνται ικανοποιητικά, η ναυτιλιακή Danaos,  βρίσκεται στην καλύτερη θέση για την αναζήτηση ευκαιριών ανάπτυξης.

    Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 33,4 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2019, έναντι 15 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Παράλληλα η ναυτιλιακή εμφάνισε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα 38,6 εκατ. δολαρίων στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 ή 2,53 δολ. ανά μετοχή, αυξημένα κατά 37,9% σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2018.

    Πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε την πρώτη εγκατάσταση scrubber σε πλοίο της Gemini Shipholdings Corporation. Στα σχέδια της είναι να προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις για επιπλέον εννέα πλοία, τα οποία ανήκουν εξ ολοκλήρου στη Danaos και ένα ακόμη που ανήκει στη Gemini.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ