• Ναυτιλία

    Το μέλλον της απανθρακοποίησης στη συνάντηση της Lloyds Register με εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλίας

    UNCTAD


    Εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας μαζί με τα διευθυντικά στελέχη του Lloyds Register, συζήτησαν τον δρόμο προς την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και τις προκλήσεις για ενεργειακή αποδοτικότητα των πλοίων.

    Η ετήσια συνεδρίαση της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (Hellenic Advisory Committee-HAC) του Lloyd’s Register (LR), η οποία πραγματοποιήθηκε ψηφιακά έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες πλοιοκτήτες να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη χρήση καυσίμων μηδενικών ρύπων από τα μελλοντικά πλοία και στρατηγικές αποτελεσματικής λειτουργίας του υπάρχοντος στόλου.

    «Ως αξιόπιστος σύμβουλος, μπορoύμε να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τις επικείμενες προκλήσεις και να σας υποστηρίξουμε στις σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβετε την τρέχουσα δεκαετία», τόνισε ο Nick Brown, CEO του LR.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ετοιμότητα των επενδύσεων καθώς και στα κυριότερα εμπόδια για την επίτευξη του στόχου του IMO περί μείωσης των ρύπων από τα πλοία κατά 50% μέχρι το 2050. Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και βελτιστοποίησης της διαχείρισης του στόλου αποτέλεσαν σημεία εστίασης της συζήτησης της Επιτροπής σχετικά με τη λειτουργική αποδοτικότητα του ελληνικού στόλου.

    «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα επόμενα χρόνια θα μεταμορφώσουν τον κλάδο. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που στην Ελλάδα συνεχίζουμε να επενδύουμε προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε τεχνογνωσία, εμπλουτίζοντας την τοπική ομάδα με διεθνή εμπειρία, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ιδιαίτερες ανάγκες των Ελλήνων πελατών μας. Αυτή είναι η απάντησή μας και η επιβεβαίωση της αποστολής μας ότι είμαστε όλοι μαζί για ένα ασφαλέστερο κόσμο», υπογράμμισε ο Θεοδόσης Σταματέλλος, Διευθυντής Περιφερειακών & Παράκτιων Δραστηριοτήτων Νότιας Ευρώπης  του LR.

    Η συνεδρίαση του HAC για το 2021 σηματοδοτήθηκε από την ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής από τον Φραγκίσκο Κανελλάκη, Executive Director στην Alpha Bulkers Shipmanagement, Pantheon Tankers και Alpha Gas. “Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να προεδρεύω μιας τόσο διακεκριμένης επιτροπής. Αισθανόμαστε ικανοποίηση και εκτίμηση ότι ο LR διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη νέα εποχή και έχει αναπτύξει εργαλεία που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε διεξοδικά τις νέες προκλήσεις του κλάδου μας», ανέφερε ο νέος Πρόεδρος του HAC κατά την εναρκτήρια δήλωσή του.



    ΣΧΟΛΙΑ