• Ναυτιλία

    To 144o πλοίο παρέλαβε η Μαρία Αγγελικούση – Ναυπηγεί άλλα 22 πλοία!

    Μαρία Αγγελικούση

    Μαρία Αγγελικούση, CEO Maran Tankers


    Ο όμιλος της Μαρίας Αγγελικούση παρέλαβε το 144ο πλοίο του, ενώ αυτή την εποχή ναυπηγεί και για τις τρεις εταιρείες, Maran Tanker, Maran Gas, Maran Dry συνολικά 22 πλοία.

    Με άλλα λόγια ο στόλος της κορυφαίας Ελληνίδας αποτελείται αθροιστικά από 166 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 24.370.558 dwt.

    H παράδοση του νεότευκτου LNG carrier «Maran Gas Marseille» πραγματοποιήθηκε χθες σε μια σεμνή τελετή.

    Το «Maran Gas Marseille» ναυπηγήθηκε στη Νότια Κορέα από τη Samsung Heavy Industries και διαθέτει μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ. αλλά και πληθώρα τεχνολογιών που διασφαλίζουν την αποδοτικότητά του.

    Η Μαρία Αγγελικούση είναι τρίτης γενιάς καραβοκύρισσα, κόρη του Γιάννη Αγγελικούση και εγγονή του Αντώνη Αγγελικούση, που στην Κατοχή συμμετείχε στην απαγωγή του Γερμανού Στρατηγού Κράιπε στην Κρήτη και θεωρείται ο ιδρυτής της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης. Φέρει το όνομα της γιαγιάς της Μαρίας Παπαλιού, της ιστορικής ναυτικής οικογένειας.

    Σπούδασε γιατρός, συμμετείχε σε αποστολές στη ζούγκλα της Αφρικής, αλλά τώρα διευθύνει την κορυφαία ναυτιλιακή Angelicoussis Shipping Group, από το Μέγαρο της εταιρείας που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο τετράγωνο στην Καλλιθέα με πρόσοψη στη λεωφόρο Συγγρού.

    Κινείται μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, αλλά διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την εθνική οικονομία, δεδομένου ότι τα περισσότερα πλοία των εταιρειών, Maran Tankers, Maran Dry, Maran Gas, ταξιδεύουν με ελληνική σημαία, και απασχολεί εκατοντάδες Έλληνες ναυτικούς.

    Διαβάστε επίσης

    Μαρία Αγγελικούση: Ναυπηγεί συνολικά 8 δεξαμενόπλοια στην Κίνα αξίας $696 εκατ.

    Μαρία Αγγελικούση: H Maran Tankers παρέλαβε το 4ο VLCC διπλού καυσίμου

    Η λίστα με τους 78 top Έλληνες Εφοπλιστές: Όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ