• Ναυτιλία

    Μαρία Αγγελικούση: H Maran Tankers παρέλαβε το 4ο VLCC διπλού καυσίμου

    Μαρία Αγγελικούση

    Μαρία Αγγελικούση


    Η ναυτιλιακή Maran Tankers της πλοιοκτήτριας Μαρίας Αγγελικούση, παρέλαβε το τέταρτο μεγάλο τάνκερ πλοίο διπλού καυσίμου, που ονομάστηκε Maran Dione.

    Mε ανάρτηση της στον λογαριασμό της στα social media η εταιρεία αναφέρει ότι πρόκειται για την τελευταία παράδοση από τα τέσσερα υπερσύγχρονα τάνκερ που ανέμενε το 2023, εξέλιξη που αποτελεί ορόσημο για την ενεργειακή μετάβαση του ομίλου Αγγελικούση.

    Το πλοίο έχει χωρητικότητα φορτίου 320,500 dwt, κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries και φέρει ελληνική σημαία, όπως και τα περισσότερα πλοία του ισχυρού ομίλου.

    Χάρη στην ικανότητά του να καταναλώνει και καύσιμο LNG, τα αποδοτικά μηχανήματα, τον σχεδιασμό κύτους και έλικας, την προηγμένη αντιρρυπαντική τεχνολογία και τις συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, το Maran Dione, όπως και τα αδελφά του πλοία (Antonis I. Angelicoussis, Maria A. Angelicoussis και Maran Danae) μπορούν να εκπέμπουν έως και 50% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από ένα αντίστοιχο VLCC του 2008.

    Τα τέσσερα δεξαμενόπλοια είχε παραγγείλει η εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2021.

    H Maran Tankers ανήκει στον όμιλο Angelicoussis Shipping Group και διαχειρίζεται στόλο με 55 δεξαμενόπλοια, κυρίως VLCC και suezmax. Επίσης έχει υπό κατασκευή τέσσερα ακόμη τάνκερ suezmax, τα οποία θα παραλάβει το 2026.

    Η Μαρία Αγγελικούση περιλαμβάνεται στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και σύμφωνα με τα στοιχεία του η περιουσία της ανέρχεται στα 5,6 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Maran Tankers: Τρίτο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο παρέλαβε η Μαρία Αγγελικούση

    Η λίστα με τους 78 top Έλληνες Εφοπλιστές: Όλα τα ονόματα

    Έλληνες εφοπλιστές: Συμφωνίες για την κατασκευή 107 πλοίων το πρώτο εξάμηνο του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ