ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή εταιρεία W Marine, του Γιάννη Β. Σαραντίτη, παρήγγειλε στα ναυπηγεία Huanghai τη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Ο Νίκος Τριανταφυλλάκης, εκ μέρους της εταιρείας τόνισε:
«Η κίνηση αυτή μας ανοίγει την επιχειρηματική μας δράση σε ένα τομέα που είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικός της τωρινής μας δραστηριότητας. Επενδύουμε σε φορτηγά πλοία μεταφοράς επεξεργασμένων προϊόντων, κλείνοντας έτσι τον κύκλο μεταξύ της μεταφοράς πρώτων υλών και τελικών προϊόντων προς κατανάλωση.
Η επιλογή της ναυπήγησης, αντί της αγοράς πλοίων μεταχειρισμένων, έχει να κάνει με την σημαντική υπεροχή των νέων πλοίων σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε εξοπλισμό, καθιστώντας τα νεότευκτα πολύ πιο οικονομικά και ευέλικτα στην προσφορά των υπηρεσιών τους.
Μας προσέφεραν την δυνατότητα παραγγελίας 2 + 2 πλοίων χωρητικότητας 1.800 TEUs, με παράδοση το πρώτο τον Μάιο 2028, και το δεύτερο τον Ιούλιο 2028. Τα προαιρετικά πλοία είναι για παράδοση τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο 2028.
Οι προδιαγραφές τους πληρούν όλους τους τρέχοντες κανονισμούς και συγκεκριμένα, AUT-UMS, MON-SHAFT, TIER III, InwaterSurvey, Lashing-WW, Comf-NOISE 3, Cleanship, LI-HG-S2».
Διαβάστε επίσης
Capital Clean Energy (Βαγγέλης Μαρινάκης): Δίνει μέρισμα στους μετόχους 0,15 δολάρια την μετοχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνάντηση Μελόνι, Ερντογάν και Ντμπεϊμπά: «Χρειάζονται σχέδια δράσης για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών ανθρώπων»
- ΑΚΤΩΡ: Η Winex του Αλέξανδρου Εξάρχου αγόρασε 1 εκατ. μετοχές του ομίλου
- Συρία: Διαδήλωση στη Σουέιντα με αίτημα την απόσυρση των κυβερνητικών στρατευμάτων
- Trastor: Εξαγόρασε την SALERCO ΜΑΕ, ιδιοκτήτριας κτηρίου γραφείων στην Αθήνα – Στα 21,47 εκατ. το τίμημα
