• Ναυτιλία

    Τέσσερα νέα πλοία μεταφοράς κοντέινερ ναυπηγεί η CMA CGM επενδύοντας 1 δισ. δολάρια

    Rodolphe Saade- CEO της CMA CGM

    Rodolphe Saade- CEO της CMA CGM


    Η νέα επένδυση του ναυτιλιακού κολοσσού της Γαλλίας ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, για να ναυπηγήσει τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων LNG χωρητικότητας 24.000 TEU.

    Η κατασκευή των πλοίων θα γίνει στο κινεζικό ναυπηγείο Hudong-Zhonghua και η παράδοση προβλέπεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό να γίνει τη διετία 2025 και 2026.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, η CMA CGM έχει παραγγείλει άλλα επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κινούνται με βιοαέριο για να εξυπηρετήσουν τις Δυτικές Ινδίες. Στόχος είναι να επιτευχθεί ο στόχος μηδενικών καθαρών εκπομπών που έχει θέσει η εταιρεία.

    Τα πλοία θα αρχίσουν να παραδίδονται από το 2024. Η συμφωνία ναυπήγησης περιλαμβάνει τέσσερα πλοία μεταφορικής ικανότητας 7.300 TEU και τρία 7.900 TEU, τα οποία θα αντικαταστήσουν σταδιακά τον στόλο που εξυπηρετεί τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα από τη Γαλλία.

    Το βιοαέριο, που προέρχεται από βιομάζα, θα μειώσει τις εκπομπές CO 2 κατά 67%, τις εκπομπές σωματιδίων κατά 91% και τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά 92% για την επίτευξη του καθαρού στόχου μηδενικού άνθρακα έως το 2050 που έχει θέσει η διευθυντική ομάδα της CMA CGM για το 2050.

    Διαβάστε επίσης:

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Τρεις ναυλώσεις με έσοδα 15,45 εκατ. δολάρια

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συμφωνήθηκε το πλαίσιο πληρωμής των εργαζόμενων για τα δεδουλευμένα



    ΣΧΟΛΙΑ