• Ναυτιλία

    Τεράστιες επενδύσεις απο την MSC του Τζ. Απόντε: Με 6,4 δισ. δολάρια θέλει να εξαγοράσει την Bolloré Africa Logistics

    κοντέινερ


    Η MSC του Τζιανλουίτζι Απόντε, που πρόσφατα τιμήθηκε στην Ελλάδα από τους Lloyd’s List ως η πιο επιτυχημένη παγκόσμια προσωπικότητα, κατέθεσε πρόταση για να αποκτήσει το 100% του γαλλικού κολοσσού Bolloré Africa Logistics, που ένα μεγάλο τμήμα των εργασιών της διεξάγονται στην Αφρική.

    Υπενθυμίζεται ότι MSC διαθέτει ένα στόλο 560 πλοίων και στην οποία εργάζονται πάνω από 70.000 υπάλληλοι σε όλο τον κόσμο και η καταληκτική ημερομηνία για την απάντηση στην πρόταση είναι 31η Μαρτίου 2022. Εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει μια διαδικασία διαβούλευσης με τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις των εργαζομένων πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

    Η Mediterranean Shipping Co (MSC) έχει υποβάλει προσφορά συνολικού ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει την αφρικανική επιχείρηση logistics του Bolloré Group.

    Η MSC, που διαθέτει μεγάλη ρευστότητα, έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά των λιμενικών, σιδηροδρομικών και logistics δικτύων της Bolloré στην Αφρική, καθώς και λιμενικών εγκαταστάσεων στην Ινδία, το Ανατολικό Τιμόρ και την Αϊτή. Η Bolloré Logistics στον υπόλοιπο κόσμο και η Bolloré Energy δεν αποτελούν μέρος της προτεινόμενης συμφωνίας.

    Η Bolloré ανακοίνωσε ότι μελετά την προσφορά. Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Vincent Bollore είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

    Τον περασμένο μήνα, ο εταίρος 2M της MSC, Maersk, δημιούργησε μια κοινοπραξία με τη Grindrod της Νότιας Αφρικής με πολλούς παίκτες logistics να εξετάζουν την αφρικανική ήπειρο ως πηγή ισχυρής ανάπτυξης αυτή τη δεκαετία.

    Ο Όμιλος έχει επιλέξει την παρουσία του στην Αφρική εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί το κύριο μέρος αυτών των επενδύσεων.

    Η θυγατρική της, Bolloré Africa Logistics, είναι ο μεγαλύτερος φορέας μεταφορών και logistics στην Αφρική, όπου διαθέτει δίκτυο με 250 θυγατρικές και σχεδόν 21.000 υπαλλήλους σε 49 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 47 στην Αφρική. Αυτό το δίκτυο επιτρέπει στον γαλλικό όμιλο να προσφέρει εξαιρετικές λύσεις logistics.

    Διαβάστε επίσης:

    Seanergy Maritime: Αναχρηματοδότηση δανείου με κέρδος ενός εκατ. δολαρίων

    Amver Awards: Τιμήθηκαν 2.081 ελληνόκτητα πλοία

    Clarksons: Στα 147 δισ. δολάρια οι δαπάνες για πλοία το 2021- Πρώτοι οι Έλληνες εφοπλιστές στη second hand αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ