• Ναυτιλία

    Seanergy Maritime: Αναχρηματοδότηση δανείου με κέρδος ενός εκατ. δολαρίων

    Seanergy Maritim: Αναχρηματοδότηση δανείου με κέρδος ενός εκατ. δολαρίων

    Σταμάτης Τσαντάνης-Seanergy Maritime


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία, που διαχειρίζεται πλοία capesize, η Seanergy Maritime, προχώρησε σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση μιας δανειακής διευκόλυνσης που εξασφαλίστηκε για το bulker Geniuship που κατασκευάστηκε το 2010 με χαμηλότερα επιτόκια.

    Σύμφωνα με τον Σταμάτη Τσαντάνη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, η συνολική αναμενόμενη εξοικονόμηση τόκων για τη Seanergy θα είναι περίπου 2,3 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 3 χρόνια.

    Το τρέχον υπόλοιπο της εταιρείας παρέχεται από ορισμένους υποψηφίους της Entrust Global και ανέρχεται σε 14,6 εκατομμύρια δολάρια. Το δάνειο Entrust έχει υπολειπόμενη διάρκεια 3,5 ετών, έχει τόκο με σταθερό επιτόκιο 10,5% ετησίως και αποσβένεται με τριμηνιαίες δόσεις 515.000 δολαρίων.

    Το νέο δάνειο, το οποίο θα χορηγηθεί από τράπεζα της Άπω Ανατολής, έχει αρχικό υπόλοιπο 15 εκατ. δολάρια, πενταετής διάρκεια και επιτόκιο LIBOR + 3,5% ετησίως. Το δάνειο θα αποσβεστεί με 4 τριμηνιαίες δόσεις των 530.000 δολαρίων ακολουθούμενες από 16 τριμηνιαίες δόσεις των 385.000 δολαρίων.

    Η εξοικονόμηση τόκων για την εταιρεία αναμένεται να είναι 0,9 εκατομμύρια δολάρια για το 2022 και 0,5 εκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο ετησίως για το 2023-25. Οι συνολικές οφειλές της Seanergy είναι περίπου 242,7 εκατομμύρια δολάρια και τα συνολικά μετρητά και οι προθεσμιακές καταθέσεις στα 45 εκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ