• Ναυτιλία

    Τάνκερ αγόρασε ο Γιώργος Οικονόμου και συνδέεται με άλλα δύο

    Τάνκερ αγόρασε ο Γιώργος Οικονόμου και συνδέεται με άλλα δύο

    Γιώργος Οικονόμου-Εφοπλιστής


    Δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC απέκτησε από την Hermes Marine Management του Λιβανέζου εφοπλιστή Ghassan Ghandou’s,  ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου.

    Ναυλομεσιτικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η TMS Tanker βρίσκεται πίσω από την εταιρεία Navygold Maritime η οποία κέρδισε σε πλειοδοσία  ένα 10 ετών VLCC που πουλήθηκε πρόσφατα με διαδικασία πλειστηριασμού στη Σιγκαπούρη.

    Το συγκεκριμένο VLCC είναι κατασκευής 2012 και έφτασε τα 42,1 εκατομμύρια δολάρια, τιμή ευκαιρίας σε σύγκριση με την τιμή αγοράς των περίπου 49 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την εταιρεία ναυλώσεων VesselsValue.

    Το  Chloe V, που κατασκευάστηκε στην Daewoo, είναι στην Hermes Marine εδώ και χρόνια. Τον Ιούλιο το πλήρωμα του VLCC έστειλε ένα SOS καθώς δεν είχαν πληρωθεί. Το πλοίο ακινητοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Koch Shipping.

    Πηγές συνδέουν επίσης τον Γιώργο Οικονόμου με την πώληση και δύο μεταπωλήσεις πλοίων που αναφέρθηκαν από την Athenian Seacarriers. Τα VLCC ναυπηγούνται στη Hyundai Samho Heavy Industry και  κόστισαν 98 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και σύντομα θα πέσουν από τις εσχάρες.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Γιώργος Οικονόμου δαπάνησε 135 εκατ. δολάρια για τέσσερα πλοία

    Η αναβίωση της Heidmar: Από την αποχώρηση του Γιώργου Οικονόμου στο deal με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

    Νέος «τιμονιέρης» στην GasLog ο Paolo Enoizi



    ΣΧΟΛΙΑ