• Ναυτιλία

    Ο Γιώργος Οικονόμου δαπάνησε 135 εκατ. δολάρια για τέσσερα πλοία

    Τάνκερ αγόρασε ο Γιώργος Οικονόμου και συνδέεται με άλλα δύο

    Γιώργος Οικονόμου-Εφοπλιστής


    Το τέταρτο πλοίο εντός του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασε ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, δαπανώντας ένα ποσό που υπερβαίνει τα 135 εκατ. δολάρια.

    Πρόσφατα φέρεται να αγόρασε το bulk carrier Skarlet Albatros, συνολικής χωρητικότητας 82.000 dwt, στην τιμή των 31 εκατ. δολαρίων.

    Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2015 στην Ιαπωνία. Ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου είχε αγοράσει και το Orient Violet και το Sea Vision.

    Επίσης, η εταιρεία του, TMS Cardiff Gas, έχει παραλάβει και νεότευκτο Cobia LNG.

    Το Cobia LNG είναι το πρώτο νεότευκτο πλοίο που παραδόθηκε το 2021 και το πέμπτο από το Hyundai Heavy Industries Shipyard για την περίοδο 2020-2021.

    Ο Γιώργος Οικονόμου έχει πάνω από 38 χρόνια εμπειρία στον ναυτιλιακό κλάδο. Ο Γ. Οικονόμου ξεκίνησε την καριέρα του το 1976 και εργάστηκε σε ναυτιλιακές εταιρείες κυρίως στη Νέα Υόρκη πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρεία το 1986. Μεταξύ 1986 και 1991 επένδυσε και συμμετείχε στη σύσταση πολλών μεμονωμένων ναυτιλιακών εταιρειών και το 1991 ίδρυσε την Cardiff Marine Inc.

    Διατέλεσε Πρόεδρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dryships Inc. από την ίδρυσή της το 2004. Ανέλαβε με επιτυχία την είσοδο της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2005, στο NASDAQ με το σύμβολο διαπραγμάτευσης: DRYS.

    Στη συνέχεια, η εταιρεία του επένδυσε και ανέπτυξε την Ocean Rig UDW, μια πλοιοκτήτρια εξέδρων και πλοίων που εμπλέκονται σε γεωτρήσεις εξαιρετικά βαθέων υδάτων, η οποία επίσης διαπραγματεύεται στο NASDAQ με το σύμβολο συναλλαγών: ORIG.

    Ο Γ. Οικονόμου είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Danaos Corporation και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο Γ. Οικονόμου είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου ABS, της Intertanko Hellenic Shipping Forum και των Ελληνικών Συμβουλευτικών Επιτροπών Lloyds Register.

    Ο Γ. Οικονόμου είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης και κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science και Master of Science στη Ναυπηγική Αρχιτεκτονική και Ναυτική Μηχανική και Master of Science στη Διαχείριση Ναυτιλίας και Ναυπηγικής.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ