Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Τα Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας ανέλαβαν την κατασκευή 12 πλοίων αξίας 5 δισ. δολαρίων

Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Έντονη είναι η δραστηριότητα στις παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων κατά το τρέχον έτος, στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναφερθεί, τον μήνα Ιανουάριο η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering και η Samsung Heavy Industries έλαβαν παραγγελίες άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η KSOE έχει λάβει mega-παραγγελία για την κατασκευή 12 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμα μεθανόλης, αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η παραγγελία αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ληφθεί ποτέ από ναυπηγείο της Νότιας Κορέας.

Συνολικά, η KSOE εξασφάλισε παραγγελίες 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο και έχει ήδη εκπληρώσει το 23% του ετήσιου στόχου της αξίας παραγγελιών, που ανέρχεται σε 15,74 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης τον Ιανουάριο, η Samsung Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελίες αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα 500 εκατομμύρια δολάρια αφορούν στην κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων LNG και τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για μια πλωτή μονάδα LNG (FLNG).

Αντίθετα, το τρίτο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), δεν έχει λάβει ακόμη καμία παραγγελία. Στην πραγματικότητα, το ναυπηγείο έχει θέσει ελάχιστους στόχους για το 2022 μόλις για 6,98 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Μελίνα Τραυλού: Η συνεργασία και η ενότητα είναι το κλειδί για την επιτυχία μας

Drewry: Συνεχίζεται η πτώση στους ναύλους εμπορευματοκιβωτίων