• Ναυτιλία

    Swan Hellenic: Αρχίζει τις κρουαζιέρες στις 29 Μαΐου

    Κρουαζιερόπλοιο της Swan Hellenic Cruises

    Κρουαζιερόπλοιο της Swan Hellenic Cruises


    Η Swan Hellenic ανακοίνωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο της SH Vega αναχώρησε από τη δεξαμενή του Ναυπηγείου Ελσίνκι. Το SH Vega είναι το αδελφό πλοίο του SH Minerva, που καθελκύστηκε στα τέλη του περασμένου έτους και κάνει κρουαζιέρες στην Ανταρκτική.

    Τα τρία πλοία της εταιρείας είναι σχεδιασμένα για ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και κατασκευασμένα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών. Από αυτή την άποψη, είναι ήδη τα πλοία έτοιμα να ενσωματώσουν τις ηλεκτρικές μπαταρίες που θα επιτρέπουν την αθόρυβη πλοήγηση προκειμένου να μη διαταραχθεί η άγρια πανίδα και να διατηρηθούν τα οικοσυστήματα των θαλάσσιων αποθεμάτων, εξαλείφοντας επίσης τις εκπομπές κατά την παραμονή στο λιμάνι.

    Το SH Vega διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης πετρελαιοκινητήρα 4,6 μεγαβάτ με επιλεκτική καταλυτική μείωση και πλήρως πιστοποιημένο κύτος PC5 ενισχυμένο κατά του πάγου για επιστροφή στο λιμάνι. Με μήκος 113 μέτρα και 10.500 χονδρικούς τόνους, το πλοίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο, αλλά με ιδιαίτερη προδιάθεση για την εξερεύνηση των πιο διεγερτικών και δυσπρόσιτων σημείων στη Γη.

    Η παράδοση του SH Vega στη Swan Hellenic έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2022. Η εναρκτήρια 11ήμερη κρουαζιέρα θα αναχωρήσει στις 29 Μαΐου, από το Leith, το λιμάνι του Εδιμβούργου, για να αποπλεύσει προς τις Νήσους Φερόε και την Ισλανδία. Η άφιξη στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου. Το τρίτο πλοίο του στόλου, που ονομάζεται προσωρινά Vega 3, από την άλλη πλευρά, θα παραδοθεί στις αρχές του 2023.

    «Το SH Vega είναι ένα πλοίο επόμενης γενιάς που προωθεί την πολιτιστική κληρονομιά της Swan Hellenic στις κρουαζιέρες. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεισφορά μας σε όλα όσα αντιπροσωπεύει το πλοίο», σχολίασε ο Simo Rastas, Διευθύνων Σύμβουλος της Helsinki Shipyard.

    «Είμαστε για άλλη μια φορά ικανοποιημένοι με την ποιότητα της δουλειάς των Ναυπηγείων Ελσίνκι», πρόσθεσε ο Andrea Zito, Διευθύνων Σύμβουλος της Swan Hellenic.

    «Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της πανδημίας, όλοι στο ναυπηγείο κατάφεραν να ανταποκριθούν σε έναν πολύ φιλόδοξο οδικό χάρτη διατηρώντας τα υψηλότερα πρότυπα. Είναι υπέροχο να βλέπουμε πώς το όραμά μας υλοποιείται τόσο καλά. Γνωρίζουμε ότι οι επισκέπτες μας θα λατρέψουν τόσο τις πτυχές που κάνουν το SH Minerva και το SH όσο και την ικανότητα αυτού του νέου πλοίου να ξεχωρίζει από το προηγούμενο και αυτό θα εμπλουτίσει τα ταξίδια τους μαζί μας σε όλο τον κόσμο για να δουν αυτό που οι άλλοι δεν βλέπουν».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιεροπλοίων αντιδρά για τις αποφάσεις των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ

    Έτος ανάπτυξης για τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου

    Σεμινάρια για καραβομαραγκούς από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου



    ΣΧΟΛΙΑ