• Ναυτιλία

    Σεμινάρια για καραβομαραγκούς από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

    Σεμινάρια για καραβομαραγκούς

    Σεμινάρια για καραβομαραγκούς (Πηγή: Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)


    Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς ανακοίνωσαν, ως πρώτο από τους φορείς μαθητείας στη Δωδεκάνησο, την έναρξη ενός ολοκληρωμένου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων με αντικείμενο την παραδοσιακή ξυλογλυπτική τέχνη και με τίτλο «Καραβομαραγκός – Τεχνικός Ξύλινων Παραδοσιακών Σκαφών».

    Από το 2013, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει εντάξει την ξυλοναυπηγική στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η διατήρηση της ξυλοναυπηγικής τέχνης και παράδοσης και η αναγέννησή της μέσα σε ένα εκσυγχρονιστικό πλαίσιο, αφενός είναι υποχρέωση απέναντι στην πολιτιστική μας ταυτότητα ως έθνους ναυτικού, αφετέρου αναμένεται να συνεισφέρει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εξειδικευμένων τεχνιτών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

    Τα δύο σεμινάρια, ένα πρωινό και ένα απογευματινό, τα οποία υλοποιούνται στα πλαίσια του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης & Κατάρτισης στα Δωδεκάνησα» θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους +16 ετών που επιθυμούν να γνωρίσουν τα μυστικά της ναυπηγικής παραδοσιακών σκαφών (σχεδίαση, κατασκευή, ναυπήγηση, επισκευή, υλοποίηση συστημάτων πρόωσης και ιστιοφορίας ξύλινων παραδοσιακών σκαφών).

    Αιτήσεις συμμετοχής ενδιαφερόμενων στη σελίδα του ΚΕΚ www.kek-gennimatas.gr.

    Διαβάστε επίσης:

    Έτος ανάπτυξης για τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου

    Έξι κατευθυντήριες οδηγίες για τις ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών



    ΣΧΟΛΙΑ