• Ναυτιλία

    Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιεροπλοίων αντιδρά για τις αποφάσεις των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ

    Η Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια της CLIA

    Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια της CLIA


    Η Cruise Lines International Association (CLIA) εξέφρασε την απογοήτευσή της για το νέο πρωτόκολλο κατά του COVID στις κρουαζιέρες που έχει επισημοποιηθεί από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που είναι ένας σημαντικός φορέας ελέγχου της δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

    «Δυστυχώς, μετά την αρχική αναθεώρηση, οι τελευταίες οδηγίες του CDC δεν ταιριάζουν με τις πραγματικές συνθήκες δημόσιας υγείας στα κρουαζιερόπλοια και είναι περιττές υπό το φως των τάσεων που απομακρύνονται από τα ολοένα και πιο περιοριστικά μέτρα», σχολίασε με ανακοίνωση της η CLIA.

    Στη συνέχεια επισημαίνει: «Είμαστε μπερδεμένοι από την επιβολή ακόμη πιο περίπλοκων και αδικαιολόγητων μέτρων από το CDC που αγνοούν τα επιστημονικά στοιχεία, καθώς τα πρωτόκολλα του κλάδου έχουν προσφέρει μεγαλύτερο επίπεδο μετριασμού του COVID από οποιονδήποτε άλλο κλάδο. Οι αποφάσεις του CDC είναι αντιπαραγωγικές για τους καταναλωτές και δημιουργούν σύγχυση στην αγορά».

    Διαβάστε επίσης:

    Κρουαζιέρα: Θετικές οι προοπτικές για το 2022 – 750 δολάρια η δαπάνη κάθε τουρίστα

    Άρθρο παρέμβαση: Χάθηκε η μάχη της Αδριατικής, δεν υπάρχει ελληνική σημαία σε κρουαζιερόπλοιο, ούτε ελληνικό πλοίο να συνδέσει τα νησιά με τις τουρκικές ακτές!

    Μπιάγκης: Αξιοποίηση υπαρχουσών λιμενικών υποδομών και δημιουργία νέων



    ΣΧΟΛΙΑ