• Ναυτιλία

    Swan Hellenic Cruises: Ξεκινά τις κρουαζιέρες από την Ανταρκτική

    Κρουαζιερόπλοιο της Swan Hellenic Cruises

    Κρουαζιερόπλοιο της Swan Hellenic Cruises


    Ένα πολυτελές mega yacht το οποίο ανήκει στην Swan Hellenic Cruises θα αρχίσει σύντομα τις κρουαζιέρες του στην Ανταρκτική.

    Το SH Minerva, είναι ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Helsinki Shipyards και μπορεί να μεταφέρει 152 επιβάτες. Η εταιρεία ήδη έχει κλείσει συμβόλαιο για την ναυπήγηση άλλων δύο πλοίων.

    Η Swan Hellenic θα εκτελεί δρομολόγια από την Ushuaia, το λιμάνι που επιλέχθηκε για την παρθενική σεζόν κρουαζιέρες στην Ανταρκτική της νέας ναυαρχίδας SH Minerva.

    Οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας, επιμένουν στην ελληνικότητα της επωνυμίας που εξειδικεύεται στις πολιτιστικές κρουαζιέρες.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Swan Hellenic, Andrea Zito, δήλωσε ότι «ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες στο πλοίο για να δούνε τι δεν κάνουν οι άλλοι, βιώνοντας επιτέλους τους κομψούς εσωτερικούς χώρους με ανοιχτή θέα, τη γκουρμέ κουζίνα, τις διαλέξεις ειδικών και τις πρωτοποριακές αποστολές σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη στη γη που έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για να δημιουργήσουμε».

    Η Swan Hellenic επαναλειτούργησε τον Ιούλιο του 2020 για να συνεχίσει με περηφάνια το πνεύμα της πολιτιστικής αποστολής κρουαζιέρας της εταιρείας που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1950. Η νέα εταιρεία έχει μια παγκόσμια πολιτιστική προοπτική κρουαζιέρας που παρέχει στους επισκέπτες την ευκαιρία να «βλέπουν τι δεν βλέπουν οι άλλοι».

    Με έδρα την Κύπρο με γραφεία στο Λονδίνο, το Ντίσελντορφ και το Μονακό, μαζί με ένα υποκατάστημα στο Χονγκ Κονγκ (εξυπηρετεί την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και τη Νοτιοανατολική Ασία), καθώς και συνεργασίες που εξυπηρετούν Ινδία, Ιαπωνία και Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία και Ισλανδία , η Swan Hellenic υποστηρίζει το ταξιδιωτικό εμπόριο με εξειδικευμένους τοπικούς συνεργάτες για να παρέχει στους πελάτες εξειδικευμένες προσωπικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

    Η Swan Hellenic είναι μια εταιρεία κρουαζιέρας που ειδικεύεται σε εκδρομές ιστορικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η Swan Hellenic ιδρύθηκε για πρώτη φορά ως Swan’s Tours τη δεκαετία του 1950 ως τουριστικός πράκτορας που μετέφερε επισκέπτες σε ιστορικές τοποθεσίες, σε όλα τα ταξίδια τους.

    Το 1983, η Swan Hellenic εξαγοράστηκε από την P&O και έγινε θυγατρική της Carnival Corporation & plc. το 2003, αλλά τελείωσε τη λειτουργία της το 2007, δεδομένου ότι η Carnival σταμάτησε να χρησιμοποιεί το όνομα της εταιρείας. Όμως, η All Leisure Holidays Group αγόρασε τη φίρμα και αναβίωσε τη Swan Hellenic, αλλά τελείωσε και αυτή τις δραστηριότητές της το 2017.

    Ωστόσο, η G Adventures απέκτησε τη φίρμα και το ίδιο έτος σχεδίαζε και αναβίωσε την εταιρεία για δεύτερη φορά το 2018, αλλά πούλησε τη φίρμα σε έναν ιδιωτικό όμιλο το 2020 , ο οποίος επαναλειτουργεί τις δραστηριότητες της Swan Hellenic με το πρώτο νεότευκτο πλοίο της μέσα στο 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναζητά ναυτικούς για 15 επιβατηγά  πλοία του ο όμιλος Grimaldi Lines

    Εμβολιασμένοι όλοι οι ναυτικοί και οι υπάλληλοι των Μινωικών Γραμμών



    ΣΧΟΛΙΑ