• Ναυτιλία

    Στη Γένοβα 11-14 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κρουαζιέρας – 60 δισ. ο τζίρος στην Ευρώπη

     ο Pierfrancesco Vago, Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises και Πρόεδρος της CLIA δ

    Ο Pierfrancesco Vago, Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises και Πρόεδρος της CLIA 


    Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κρουαζιέρας, που διοργανώνεται από την Clia, θα γίνει στη Γένοβα από τις 11 έως τις 14 Μαρτίου, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής.

    Όπως έγινε γνωστό, πάνω από το 80% των διαθέσιμων εκθεσιακών χώρων για την πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση αφιερωμένη στην κρουαζιέρα, την Clia Innovation Expo, έχουν ήδη καλυφθεί.

    «Για τις επιχειρήσεις, είναι μια μοναδική ευκαιρία να αλληλεπιδρούν απευθείας με τα γραφεία αγορών, τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους διευθυντές των εταιρειών», υποστηρίζει ο Pierfrancesco Vago, Πρόεδρος CLIA Europa και Εκτελεστικός Πρόεδρος MSC Cruises.

    Η Clia Innovation Expo, θα πραγματοποιηθεί στο Jean Nouvel Pavilion.

    «Είμαστε χαρούμενοι για το μεγάλο ενδιαφέρον και που επιλέξαμε τη Γένοβα για αυτή τη διοργάνωση. Εξάλλου, η Ιταλία είναι ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη, αλλά πάνω από όλα είναι η χώρα όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος οικονομικός αντίκτυπος του κλάδου, με 15 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 60 που παράγονται στην Ευρώπη, αλλά και απασχόληση, με 125 .000 από τα 500.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν σε όλη την ήπειρο, επισημαίνει η Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια της CLIA Europe, και προσθέτει: «Ωστόσο, πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διατηρήσουμε αυτόν τον ηγετικό ρόλο και η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής CLIA είναι η κατάλληλη στιγμή για έτσι με τις κυβερνήσεις, τα λιμάνια, τους τερματικούς σταθμούς, τους προορισμούς και τους εταίρους».

    Ο Marco Bucci, δήμαρχος της Γένοβας, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για αυτό το αποτέλεσμα και η Γένοβα επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο στο κέντρο του κόσμου της κρουαζιέρας. Οι αριθμοί κρατήσεων για εκθεσιακούς χώρους επιβεβαιώνουν τη σημασία αυτού του τομέα όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για ολόκληρη την Ιταλία».

    Διαβάστε επίσης:

    Διώρυγα του Σουέζ: Μόνο 49 πλοία διέρχονται κατά μέσο όρο, από τα 70 που περνούσαν το 2023

    Γιώργος Οικονόμου: Νέα επένδυση στα μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας ύψους 236 εκατ. δολ.

    Στα 6.550 από 1.900 δολάρια το κοντέινερ που φτάνει στον Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ